Hjemmelaget plommesyltetøy er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren. Disse plommene kjøpte jeg på Kiwi. Det er plommer fra Telemark.

Du trenger

(blir ca. 1 liter syltetøy)

1 kg plomme

ca. 1 dl vann om nødvendig

300 g syltesukker (er plommene sure, kan du bruke litt mer)

Syltesukker kan byttes ut med samme mengde vanlig hvitt sukker tilsatt syltepulver. Mengden syltepulver etter anvisning på pakken. Det har jeg gjort her.

SLIK GJØR DU

Del plommene i to og fjern steinene.

Ha plommene i en kjele og kok opp. Tilsett litt vann om nødvendig, det gjør jeg.

La plommene koke på lav varme til de er helt myke (tiden varierer med plommesort).

Tilsett sukker litt etter litt mens du rører hele tiden. Kok opp, senk temperaturen og la syltetøyet koke til det tykner.

Hell syltetøyet på varme, rene glass og skru på lokk med en gang.

Syltetøyet er holdbart i minst 6 måneder. Jeg har spist etter et år også, som har stått kjølig.

Gule plommer gir også fantastisk syltetøy, bare se HER

Har du prøvd plommechutney? Det er utrolig godt. Oppskrift finner du HER

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *