Fine pestosnurrer med ost

Categories Baking, Oppskrifter

Pestosnurrer er kjempe godt. Man kan lage de fine eller grove etter eget ønske. På disse har jeg brukt ferdig pesto på glass og ostemiks med 4 typer ost. Er rester som jeg må få brukt opp. Om du vil lage din egen pesto, så er jo det ennå bedre. Oppskriften på pesto finner du her:

  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 båt hvitløk
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 50 g revet parmesan
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor, morter eller med en stavmikser.
  2. Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.
  3. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Så tilbake til Pestosnurrene

Først må du sette deigen. Jeg lager en liten deig, så du kan gjerne doble denne om du vil ha noen snurrer i fryseren også.
Du trenger du: (16 snurrer)

  • 3 dl melk
  • 25 g gjær eller 0.5 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 stk egg (ett av de til pensling)
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss smør/margarin

Fyll:

Bland alt det tørre i en bakebolle.

Smelt smør i en kasserolle, ha så i melken. Blandingen skal være fingervarm (ca.37 grader)

Kjør det tørre i kjøkkenmaskin, ha i ett egg. La blande seg noen sekunder.

Ha så i melkeblandingen. Om du ser at deigen blir litt klissete, så har du i litt mer hvetemel. Elte deigen i 10-12 minutter.

Sett deigen til heving i ca. 30 minutter. Ha folie og et kjøkkenhåndkle over bollen.


Når deigen er ferdig hevet knar du den godt på benken.

Kjevle ut et rektangel av deigen

Smør på pesto. Siden jeg bruker fra glass, har jeg hakket opp litt frisk basilikum også. Litt mer farge og smak.

Jeg har også drysset over litt sprøstekt hvitløk. Dette er valgfritt. Sprøstekt hvitløk får man kjøpt på mange innvandrerbutikker.

Så drysser jeg over litt ost, ikke for mye. Er ikke pizzasnurrer jeg lager.

Rull deigen til en pølse

Del opp i snurrer på 2-3 cm

Legges på et stekebrett med bakepapir

La etterheve i ca. 20-30 minutter

Pensle med egg

Stekes på 190 grader i ca. 20-22 minutter

Avkjøles på rist

2 kommentarer

2 thoughts on “Fine pestosnurrer med ost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *