Oppskrift på hjemmelaget fløtegratinerte poteter. Dette gode tilbehøret er enklere enn du tror, og smaker nydelig til de fleste kjøttretter.

Dette trenger du til 4 personer:

10 stk poteter (valgfritt om de er melne eller kokefaste)

3 dl fløte

1 dl revet ost eller mer

2 stk hvitløksfedd

0,5 ts revet muskatnøtt

salt

pepper

1 stilk vårløk

Slik gjør du:

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver på ca 3-5 mm. Finhakk hvitløken.
Ha poteter i en stor kjele med tykk bunn. Strø over hvitløken, revet muskatnøtt, salt og pepper. Hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget og la det koke opp.

Smør en ildfastform på ca. 20×30 cm og hell potetene over i formen. Strø revet ost over og litt hakket vårløk.
Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått en fin gyllen farge.

4 kommentarer

4 thoughts on “Fløtegratinerte poteter

  1. Sånn har jeg gjort i 30 år 👍 Men har kjele som tåler stekeovnen, så setter hele inni like greit.😊

  2. fløtegratinerte poteter er utrolig godt, jeg bruker sitronpepper,purreløk og hvitløk, med litt ost på toppen og setter den i stekovn og steker ferdig der, men skal prøve din oppskrift Tom, har aldri brukt muskatnøtt, men det skal prøves👍😀👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *