Dette er en supersaftig kake med nydelig sjokoladesmak og deilig glasur. Passer til de fleste anledninger enten det er bursdag eller avslutning i barnehagen. Denne ble lagd i gave til en som ble 87 år. Han bare elsker kake, så bedre gave en det finner man vel ikke da.
Ingredienser:
350 g smør
2 dl kakaopulver
4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
7 dl kefir
200 g Melkesjokolade
Glasur:
250 g smør
50 g kakaopulver
500 g melis
1 dl helmelk
2 ss kaffe
Pynt:
Kakestrøssel
Raspet appelsinskall
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket melkesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakaopulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med kaffe. Vanligvis ville jeg nå tatt kaken ut av formen før jeg hadde på glasur, men denne gangen skulle den fraktes i langpanna. Bre glasuren over kaken.
Pynt med kakestrøssel og raspet appelsinskall. Da er den klar til å nytes, og du vil ikke angre.
Hei. Har laget melkesjokoladeplaten din og den var veldig god. Men får ikkje til kremen, den skiller seg og virker kornete når eg tar i kaffe. Hva gjør eg feil?
Hadde du i kald melk? Du kan også kutte ut kaffe. Er den kornete kan det også hjelpe at du har i mer melis.
Det skiller seg hvis kaffe og fyll har ulik temperatur
Hei.
Når du skriver kakaopulver, mener du bakekakao eller type o’boy?
Flott blogg forresten 😊
Hei og takk for det☺️Det er bakekakao eller vanlig kokekakao.
Hei.
Oppbevares denne på benken eller i kjøleskapet for best resultat?😊
Vi hadde den i kjøleskapet, gikk fint det☺️
skal smør og kakao røren avkjøles før den has i eggedosisen?
Sto bare på benken imens jeg rører eggedosisen😁
regner med at du smelter melkesjokolade i smøret står bare kakaopulver
Nei, sjokoladen røres inn i røren grovhakket. Ikke smeltes😉
Stemmer det at det er så mye som 2 dl kakaopulver?
Ja, det stemmer det😀Masse smak☺️
stemmer det med 1 dl helmelk i glasuren? Det hørtes så mye ut😊
Det stemmer det😊Men bare bruke litt mindre om du ønsker😉Du ser jo når du får en tykkelse du ønsker😀
tror du det går bra om jeg tar i hakket hvit sjokolade..det er jo allerede i kakao..
Det går nok helt fint😀
Kan det brukes bremykt eller må det være Melange ?
Jeg har ikke mye erfaring med å bruke bremykt. Jeg syns det setter for mye usmak,men liker du den smaken kan du fint bruke den😀
Er Melange greit som smør ?
Bruker for det meste melange vi. Skriver smør i oppskrifter, så får folk bestemme selv hva de bruker😃
Har så gjernekunna tenkt meg å fått skrevet ut oppskriftene dine ?
Blogg.no har dessverre ikke den skrive funksjonen. Trur jeg skal sende de en mail for å sjekke om det er noe de kan ordne😃
Jeg åpner oppskriften i nettleser og skriver ut i PDF.
Bare å merke teksten,og så skrive ut
kaka var så høy og fin i ovnen, tatt i sammen når det kom ut…
Det samme skjedde med meg idag, blei bare 3 cm høg☹️
Hei😀Bruk ctrl+på så kan du skrive ut😃
Altså de som er inne på bloggen skriver det? Fra pc da, siden det skal skrives ut🤣Aldri funnet ut av det der jeg
Hei😀Bruk ctrl+på så kan du skrive ut😃
Min kake var dissete etr 30 min, hadde den inni nesten 45 min. Har jeg gjort noe feil?
Var den ferdig på 45 min da? Om den var det og du fulgte oppskriften. Da trur jeg du må måle tempen i ovnen din. Om den stemmer med det som står på bryteren. Ofte gjør den ikke det.
Ja den blei ferdig, men kunne sikkert hatt den litt mindre inni, men var fantastisk god kake 🙂 Kanskje ovnen ikke e heilt dei gradene den skal vara. Men resultatet blei bra 🙂
Bra den smakte da☺️
nå er alt målt opp og veid så i morgen blir det kardemomme muffens og tomsmatprat sjokoladekake 😀🎅😀🧑🎄
Kan jeg bruke muffinsformer for å få porsjonstykker? Greit til bursdager og lignende
Ja, det går. Er ikke sikker på steketid da. Så må prøve deg litt fram😃
Hei fantastisk god og lett bakt kake
Takk for oppskriften.
Den holder seg en stund i kjøleskapet
Fam elsket den 😊
Det skiller seg hvis kaffe og fyll har ulik temperatur
Hei
Vet du om noe melkefritt man kan erstatte kefir med?
Kefir gjør den saftig. Og kefir og natron gjør den luftig. Bruk 1 ts eddik. Da får du det syrlige som hjelper natron. Kaken blir bittelitt mindre saftig bare, men går helt fint😃
Hei.. akkurat bakt denne å den ser helt perfekt ut. Lurer på om den kan fryses med glasuren på?
Det kan den😃Det har vi gjort alle gangene. Like fin når den tines😁
Kan den bakes i rundform . Evt redusere noe eller ?
Halverer du oppskriften, så kan du bruke 26 springform😀
Ser nydelig ut 😋 Tenker å bake den til 17 mai. Hvor tidlig kan jeg bake den ? Må den fryses eller holder den seg saftig i plast et par dager ?
Den holder seg fint et par dager😀
Har du prøvd å lage denne med glutenfritt mel? Bruker du da like mye?
Super blogg! Takk!
Nei, ikke prøvd enda. Ja, skal være lik mengde
Denne står i stekeovnen no😍
Denne er lett å bake, er familiens favoritt
Har bakt den til vinterferien, mere populær enn firkløver
Så tusen takk Tom 🥰
Hei har nå laget den laktosefri, blir spennende å smake, står i ovnen nå. Fikk ikke laktose fri kefir, brukte naturel Biola laktosefri.
Biola burde funke fint det også😊Håper den smaker