Melkesjokoladekake i langpanne

Categories Baking, Dessert, Kaker, Oppskrifter

Dette er en supersaftig kake med nydelig sjokoladesmak og deilig glasur. Passer til de fleste anledninger enten det er bursdag eller avslutning i barnehagen. Denne ble lagd i gave til en som ble 87 år. Han bare elsker kake, så bedre gave en det finner man vel ikke da.

Ingredienser:

350 g smør
2 dl kakaopulver
4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
7 dl kefir
200 g Melkesjokolade

Glasur:
250 g smør
50 g kakaopulver
500 g melis
1 dl helmelk
2 ss kaffe

Pynt:
Kakestrøssel

Raspet appelsinskall

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.

Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket melkesjokolade.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen.

Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakaopulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med kaffe. Vanligvis ville jeg nå tatt kaken ut av formen før jeg hadde på glasur, men denne gangen skulle den fraktes i langpanna. Bre glasuren over kaken.

Pynt med kakestrøssel og raspet appelsinskall. Da er den klar til å nytes, og du vil ikke angre.

53 kommentarer

53 thoughts on “Melkesjokoladekake i langpanne

  1. Hei. Har laget melkesjokoladeplaten din og den var veldig god. Men får ikkje til kremen, den skiller seg og virker kornete når eg tar i kaffe. Hva gjør eg feil?

    1. Hadde du i kald melk? Du kan også kutte ut kaffe. Er den kornete kan det også hjelpe at du har i mer melis.

  2. Hei.
    Når du skriver kakaopulver, mener du bakekakao eller type o’boy?
    Flott blogg forresten 😊

    1. Det stemmer det😊Men bare bruke litt mindre om du ønsker😉Du ser jo når du får en tykkelse du ønsker😀

    1. Jeg har ikke mye erfaring med å bruke bremykt. Jeg syns det setter for mye usmak,men liker du den smaken kan du fint bruke den😀

    1. Bruker for det meste melange vi. Skriver smør i oppskrifter, så får folk bestemme selv hva de bruker😃

    1. Blogg.no har dessverre ikke den skrive funksjonen. Trur jeg skal sende de en mail for å sjekke om det er noe de kan ordne😃

    1. Altså de som er inne på bloggen skriver det? Fra pc da, siden det skal skrives ut🤣Aldri funnet ut av det der jeg

    1. Var den ferdig på 45 min da? Om den var det og du fulgte oppskriften. Da trur jeg du må måle tempen i ovnen din. Om den stemmer med det som står på bryteren. Ofte gjør den ikke det.

      1. Ja den blei ferdig, men kunne sikkert hatt den litt mindre inni, men var fantastisk god kake 🙂 Kanskje ovnen ikke e heilt dei gradene den skal vara. Men resultatet blei bra 🙂

  3. Hei fantastisk god og lett bakt kake
    Takk for oppskriften.
    Den holder seg en stund i kjøleskapet
    Fam elsket den 😊

    1. Kefir gjør den saftig. Og kefir og natron gjør den luftig. Bruk 1 ts eddik. Da får du det syrlige som hjelper natron. Kaken blir bittelitt mindre saftig bare, men går helt fint😃

  4. Hei.. akkurat bakt denne å den ser helt perfekt ut. Lurer på om den kan fryses med glasuren på?

  5. Ser nydelig ut 😋 Tenker å bake den til 17 mai. Hvor tidlig kan jeg bake den ? Må den fryses eller holder den seg saftig i plast et par dager ?

  6. Hei har nå laget den laktosefri, blir spennende å smake, står i ovnen nå. Fikk ikke laktose fri kefir, brukte naturel Biola laktosefri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *