Glutenfrie boller

Categories Baking, Glutenfri, Rundstykker og boller

Disse glutenfrie bollene er saftig og god. Som all glutenfri bakst, så er de best nystekt. Så frys ned de bollene dere ikke spiser første dagen. For boller er ganske tørre dagen derpå. Her bruker jeg fin kakemix fra Toro. Disse bollene er det lang hevingstid på, men du får igjen på resultatet. Ved å bruke kald melk, trenger man lengre hevingstid. Noe som igjen gir mer smak til bakverket.

Du trenger til 10 boller

350 g glutenfritt fint mel + mel til utbaking

1/2 pk tørr gjær

100 – 125 g sukker

1 ts bakepulver

20 g fiberhusk

1/2 – 1 ts kardemomme

1/3 ts salt

3.5 dl kald melk

75 g romtemperert smør, i terninger

1 egg

1 egg, til pensling

Slik gjør du 

Ta frem en kjøkkenmaskin med k-spade (om du har, kan bruke krok om du ikke har)

Mål opp alt det tørre i bakebollen (inkludert fiberhusk og gjær) og bland sammen. Bruker du fersk gjær smuldrer du den oppi med det tørre.

Mål opp melken og tilsett egget. Visp sammen. Mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet tilsetter du melkeblandingen, litt og litt. Etter en liten stund er alt blandet inn og deigen er jevn, da bruker du en slikkepott til å sjekke at det ikke ligger melrester i bunnen av bakebollen.

Tilsett smøret i terninger og elt deigen i 15 minutter på middels hastighet. Samle deigen i bakebollen, dekk med plast og sett til heving i 1,5 time. Den hever ikke veldig mye, men ikke få panikk. Bare fortsett med oppskriften.

Del deigen i 10 emner, som du triller til boller mellom hendene. Obs hvis deigen klisser for mye til at du kan forme de til boller så bruk litt mer mel.

Sett på stekeplate med bakepapir og la heve tildekket i 60 minutter.

Sett ovnen på 225 grader. Pensle de glutenfrie bollene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Bollene er ferdige når de har en lys gylden farge.

Steker du de for lenge kan de bli tørre, så pass på. La avkjøles på rist og nyt lunkne.

8 kommentarer

8 thoughts on “Glutenfrie boller

  1. Prøvde meg på disse bollene. Ble kjempefine og falt i smak . Var en lang prosess egentlig. Hevde dem lenge både før og etter. Siste halvtimen fylte jeg oppvaskkummen med varmt vann og sjokk heva dem på plata over. Neste gang skal jeg prøve dem som kanelknuter.

    1. For å få best resultat på glutenfritt så er deg en lang prosess. Jeg har prøvd og feilet flere ganger før jeg fant løsningen😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *