Et nydelig tilbehør, nesten en rett i seg selv. Du kan gjøre det på samme måten med blomkål eller du kan lage en form med begge to.
Du trenger:
1 broccoli
1 neve revet ost
2 dl vann
1 buljongterning, grønnsak
1 ss maizena pluss litt vann
0.5 dl fløte
salt
pepper
persille
Revet ost til topping
Slik gjør du det
Del opp broccoli i buketter etter ønsket størrelse.
Kok de ett minutt i lettsaltet vann
Legg de i en ildfastform.
Kok opp vann og buljong. Jevn til med maizena og vann.
Tilsett fløte, persille eller gressløk og en neve revet ost
Smak til med salt og pepper
Hell sausen i formen med broccoli
Strø over ost etter ønsket mengde
Stekes 15-20 minutter på 220 grader
Dryss over litt frisk persille eller gressløk før servering.
6 kommentarer
Hva serverer du til 🤔
Vi serverer det som tilbehør til kjøtt😃
Fin, enkel og rimelig rett (og slett) Jeg hadde også i blomkål og gulrøtter, samt to grillpølser i terninger. Rørte ett egg og litt sitronsaft i sausen. Jarlsberg og parmesan på toppen. Kjempegodt som egen rett, og kan varmes opp dagen derpå.
Middag i dag kanskje
Er kjempegodt da😋
Nydelig, dette må jeg virkelig prøve 😋elsker brokkoli og blomkål 🥰