Et nydelig tilbehør, nesten en rett i seg selv. Du kan gjøre det på samme måten med blomkål eller du kan lage en form med begge to.

Du trenger:

1 broccoli

1 neve revet ost

2 dl vann

1 buljongterning, grønnsak

1 ss maizena pluss litt vann

0.5 dl fløte

salt

pepper

persille

Revet ost til topping

Slik gjør du det

Del opp broccoli i buketter etter ønsket størrelse.

Kok de ett minutt i lettsaltet vann

Legg de i en ildfastform.

Kok opp vann og buljong. Jevn til med maizena og vann.

Tilsett fløte, persille eller gressløk og en neve revet ost

Smak til med salt og pepper

Hell sausen i formen med broccoli

Strø over ost etter ønsket mengde

Stekes 15-20 minutter på 220 grader

Dryss over litt frisk persille eller gressløk før servering.

6 kommentarer

6 thoughts on “Gratinert broccoli i form

  1. Fin, enkel og rimelig rett (og slett) Jeg hadde også i blomkål og gulrøtter, samt to grillpølser i terninger. Rørte ett egg og litt sitronsaft i sausen. Jarlsberg og parmesan på toppen. Kjempegodt som egen rett, og kan varmes opp dagen derpå.

  2. Nydelig, dette må jeg virkelig prøve 😋elsker brokkoli og blomkål 🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *