GrilltipsđŸ”„Frukt pĂ„ grillen

Categories Frukt og bÊr, Grillmat, Oppskrifter, Tips og triks, fakta og rÄd

 


Noe av det beste med et hyggelig grillmÄltid er desserten. Og en deilig dessert kan ogsÄ grilles. All frukt kan grilles, og lune frukter og varme bÊr smaker utrolig godt.

Grillet banan med sjokolade og nÞtter: Lag et langsgÄende snitt i skallet pÄ bananen. Legg hakket sjokolade i snittet og pakk bananen inn i folie. Etter et par minutter pÄ grillen er bananen varm og sjokoladen smeltet. StrÞ pÄ litt hakkede nÞtter og kos i vei.

Grillet frisk ananas: Fjern skallet pÄ ananasen og skjÊr den i skiver. Legg skivene rett pÄ grillen eller smÞr litt honning pÄ skivene fÞr du griller dem. Grilles raskt pÄ hver side. Grillet ananas smaker godt sammen med bringebÊr eller is. PrÞv ogsÄ grillet ananas sammen med en god blÄmuggost.

Grillet fersken eller nektarin: Fersken blir utrolig god nÄr den er grillet, og sammen med vaniljeis og sitronmelisse, vil den gjÞre susen bÄde for smÄ og store etter et godt grillmÄltid. Del fersken eller nektarin i to og fjern steinen. SmÞr litt olje pÄ snittflaten, gjerne valnÞttolje. Grilles i et par minutter med snittflaten ned.

Grillet eple- og rabarbrakompott: Lag en deilig lun dessert ved Ä pakke eplebÄter og rabarbrabiter i folie. Her kan man ogsÄ dryppe over noen drÄper likÞr.

Grillet fruktsalat: Eple, mango og fersken blir en deilig grillet fruktsalat. Du kan ogsÄ bruke banan og ananas eller din egen favorittfrukt.

Grillede lune bÊr: Legg blÄbÊr og bringebÊr pÄ et ark folie med 2 spiseskjeer eplejuice eller likÞr. Pakk godt inn og la pakken ligge pÄ grillen i 5-6 minutter.

Grillet fersken med vaniljeis
Fersken blir utrolig god nÄr den er grillet, og sammen med vaniljeis og sitronmelisse, vil den gjÞre susen bÄde for smÄ og store etter et godt grillmÄltid.

Del modne ferskener i to pÄ langs. Fjern steinen.
SmÞr snittflaten med valnÞttolje og legg pÄ grillen med snittflaten ned et par minutter.
Server med vaniljeis og sitronmelisse.

Grillet ananas med bringebĂŠr
Grillet ananas smaker utrolig godt servert sammen med litt bÊr. Du kan ogsÄ servere is eller vaniljekesam til.

Skrell ananasen og skjér bort ‘þynene’ som gjerne sitter igjen etter skrelling. Skjér den i 1 cm tykke skiver. Fjern stilken/’margen’.
Pensle ananasskivene medflytende honning og legg dem pĂ„ en varm grill. Grill pĂ„ direkte varme i 2-3 minutter pĂ„ hver side. La skivene ‘hvile’ pĂ„ indirekte varme til de skal serveres.
Nydelig med friske bringebĂŠr til.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *