Det er mange der ute som ikke liker smaken av får/lam. Da kan man lage Gris-i-kål istedenfor. Dette er en god erstatning for den kjente fårikålen. Her bruker jeg nakkekoteletter i Gris-i-kålen, men du kan bruke annet svinekjøtt også. Du kan også lage Ku-i-kål om du ønsker.
Du trenger
(til 4 personer)
1 kg svinekjøtt (vekt er uten bein)
ca. 1 kg hodekål
1.5 liter vann
1 ss salt eller etter ønske
20 stk pepperkorn eller etter ønske
Slik gjør du
Del svinekjøttet i passende serveringsstykker. Jeg deler koteletter i 2
Skjær kålen i båter, og legg kål og kjøtt lagvis i en stor gryte. Strø salt og pepper mellom lagene og hell vannet over.
Kok opp retten og la den trekke ved kokepunktet til kålen og kjøttet er gjennomkokt. Jeg lot den trekke i 2.5 time under lokk.
Server med kokte poteter.
14 kommentarer
Det har jeg aldri smakt før, og dette så aldeles nydelig ut 🥰🥰🥰 Frister å prøve dette 😊
Sau/lam kan jo være litt sterkt til magen. Jeg bruker å reagere på saue- eller lammekjøtt. av og til.
Ønsker deg en superfin tirsdags ettermiddag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Dette har jeg laget mye men byttet pepperkorn med karve. Også veldig godt. Deler opp et par gulerøtter og har oppi også
Jeg ville vanligvis brukt gulrøtter i, det gjør jeg i fårikål også. Men ville ikke terge folk for mye med denne oppskriften😂Så gjorde det enkelt. Fårikålpolitiet passer på
God ide 😋 Ser du bruker gulrøtter og løk i fårikål – det ville vel passet veldig i denne også
Ja, det passer veldig godt. Ville bare ikke terge på meg for mange med denne oppskriften😂
for oss som ikkje er så glad i sau. er denne nydelig med gris 😀 bruker og lage med ein jevning. 2ss smør og 2ss mel. synes det blir kjempe godt. men er kanskje bare meg da 😀
Har gjort det på denne måten i mange år, vinter mat kaller jeg det🙂
Har laget noe liknende før, det funker veldig bra, god kombo.
Ja, syns det er veldig godt😊
Jeg lager noe jeg kaller for “falsk fårikål”. I stedet for kjøtt av lam, så bruker jeg medisterfarse. Nyyyyydelig
Jeg kaller det flesk i kål
Passende navn det også😊
Bruker hvitløk og rosmarin i fårikål. Det må vel passe her også?
Ja, det trur jeg😊