Grønn ertesuppe er fantastisk godt og sunt. Denne kan du lage vegetar ved å bytte kyllingbuljong med grønnsaksbuljong. Og du topper selvfølgelig heller ikke med bacon da. Her bruker jeg frosne erter fra FirstPrice. Passer perfekt til denne suppen.

Du trenger:

(til 4 personer)

Suppen

2 poser frosne erter (700 gram)

1 løk

1 fedd hvitløk

2 kyllingbuljong terninger

7 dl vann

1 dl matfløte

Salt

pepper

1 ss smør til steking

Topping:

Sprøstekt bacon

Creme fraîche ev. litt matfløte

Valgfri urter som basilikum, gressløk eller mynte for eksempel.

Slik gjør du:

Grovhakke løk og hvitløk. Fres mykt i smør i en kasserolle.

Ha i vann og buljong. Kok opp slik at buljongen løser seg opp.

Ha i ertene og la småkoke i 8-10 minutter

Kjør glatt med en stavmikser

Ha i fløten. Blir suppen for tykk, kan du ha i litt mer vann. Den skal være ganske tykk, men ikke grøt.

Smak til med salt og pepper

Server med sprøstekt bacon, creme fraîche/fløte, urter og litt godt brød

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *