Dette er en nydelig curry middag med laks. Bruker porsjonslaks fra FirstPrice pluss masse grønnsaker. Serverer med ris som er kokt med litt karri i vannet. Siden vi ikke spiser koriander, så topper jeg med persille istedenfor. Du velger selv hva du ønsker å bruke. Her er det kun ett stykke laks per person. Det er for at det også er masse grønnsaker, og laksen har steget mye i pris.

Du trenger:

4 laksestykker

1 løk

1 paprika

2 stilker vårløk

0.5 stk chili (valgfritt)

1 broccoli hode

1 boks kokosmelk

2 dl matfløte

1 god ss red curry paste

2 fedd hvitløk

1 ss raspet eller finhakket ingefær

1 ss smør til steking

Salt

Pepper

Frisk persille eller koriander

Slik gjør du:

Kutt opp løk og paprika i strimler. Del opp broccoli i små buketter. Kutt vårløk i mindre biter. Finkutt ingefær, chili og hvitløk.

Ta av skinnet på laksestykkene

Fres grønnsakene i en panne med smør. De skal kun bli blank, ikke stekt. Så kun et par minutter.

Ha i curry paste og vend inn.

Fyll på med kokosmelk og fløte. La de koke opp. Smak til med litt salt og pepper

Om du ikke har en panne som tåler stekovn, har du blandingen over i en ildfastform

Legg i laksestykkene og stek i ovn på 200 grader i ca. 7-8 minutter

Hakk opp persille eller koriander og strø over før servering. Serverer med kokt ris med karri

12 kommentarer

12 thoughts on “Red curry-laks i ovn

  1. Dette var middagen hos oss i dag – beste fiskemiddagen jeg har smakt på lenge
    Anbefales👍👍

  2. Hei. Ser nydelig ut:) Tenkte å servere denne i påsken. Har invitert folk med diabetes 2. går det bra om de spise retten?

  3. Skal det ikke være noe salt eller pepper på laksefileten? Eller holder det å bare tilsette dette i sausen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *