Gulrotstuing er jo bare utrolig godt. Og bruker du litt broccoli også, så blir den ennå litt bedre. Pluss litt mer fargerik. Denne har jeg lagd glutenfri, men du kan bruke vanlig hvetemel. Denne passer veldig godt til fiskekaker og kjøttkaker. Jeg lager den også litt tynnere en vanlig, for da kan man bruke den som saus i tillegg. Smart, ikke sant.

Du trenger til 4 personer:

2 gulrøtter

1 broccoli

2 ss glutenfritt mel beregnet for koking

1 ss margarin/smør

2.5 dl melk

0.25 ts kvernet pepper/peppermix

0.5 ss vegeta eller 0.5 ts salt

1 ts muskatnøtt

Slik gjør du:

Kutt opp gulrot og broccoli. Kok de møre i usaltet vann.

Smelt smør i en kasserolle og rør inn melet. Spe med varm melk. Rør hele tiden

La sausen småkoke i 6-8 minutter. Med glutenfritt mel, trenger den ikke koke ut melsmaken.

Smak til med krydder

Tilsett gulrot og broccoli (kokt)

Da er det klart for servering

4 kommentarer

4 thoughts on “Gulrot-og broccolistuing

  1. hei og takk for mange fine oppskrifter. jeg lager denne stuingen ofte, men bruker å lage “sausen” kun med hv.mel og smør og vannet som gulerøttene er kokt i. blir kjempegodt.

  2. Min mor pleide å lage stuing av gulrot og sukkererter (noe jeg husker var veldig godt). Jeg har laget det en sjelden gang, men har aldri tenkt på å bruke brokkoli istedetfor sukkererter, så det må jeg prøve!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *