En nydelig hverdagsgrateng dette og helt uten kjøtt. Den er også lagd hvetefri, men det velger du jo selv. Denne oppskriften kan du også tilsette pølser, skinke eller fisk om du ønsker. Vil du ha den glutenfri, da må du sjekke buljongen du bruker.
Du trenger
Saus:
1.5 dl glutenfritt mel
1.1 liter melk
100 gram smør
2 grønnsaksbuljongterninger
1 ts revet muskat
0.5 ts kvernet pepper
0.5 ts salt
Jeg har også tilsatt 1ss vegeta for ekstra smak. Dette er valgfritt
Til gratengen:
1 broccoli
1 stor gulrot
1.5 liten løk eller 1 stor
4 vårløk
4-6 poteter. Litt etter størrelse
3 egg
10-15 sukkererter ( jeg fant noen i fryseren, men det er ikke nødvendig)
Litt smeltet smør
Frisk persille
Salt
pepper
Slik gjør du
Først smeltet du smør i en stor kasserolle. Tilsett melet og spe med melken imens du rører godt. Sausen skal være tykk. Den blir tynner når du tilsetter det andre.
La småkoke noen minutter før du smaker til med krydder og buljong. Knus terningen med fingrene.
Kutt opp vårløk, gulrot og løk. Kutt opp broccoli i buketter. Jeg hadde de ferdig fra fryseren.
Tilsett grønnsakene i den varme sausen og bland sammen
Ha så i eggene, bland det godt.
Ha gratengen over i en ildfastform
Kutt potet i tynne skiver. Legg de som et lokk på gratengen. La de overlappe hverandre
Pensle med litt smeltet smør og litt salt og pepper.
Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter. Jeg brukte varmluft.
La den stå litt før du serverer. Da får den satt seg litt. 20-30 minutter ca.
Dryss over persille før servering.
Del gjerne oppskriften med dine venner
Kjempefine oppskrifter, som jeg bruker ofte👍👍👍
Denne gratengen skal garantert prøves, som mange av de andre oppskriftene 👍👍😊
kan den serveres til gryter?
Det er jo en rett i seg selv. Vi brukte den ikke som tilbehør, men du kan jo bruke den til hva som helst☺️
jeg elsker jo alt som har med poteter å gjøre
skriv gjerne hva dette passer best til