Nydelig eggesalat med bacon og grønnsaker

Categories Frokost, Lunsj, Oppskrifter, Salater, Svin

Eggesalat er utrolig godt, og det finnes nesten ikke grenser for hva du kan blande i den. Også en fin måte å bruke litt rester på. Her kan du bruke skinke eller reker også. Her får du dagens oppskrift på eggesalat fra meg.

Du trenger:

1.5 dl rømme

1.5 dl majones

5 egg

2 stilker vårløk

0.5 stk gul eller rødløk

1 stk gulrot

3 skiver bacon

2-3 ss gressløk

0.5 ss vegeta eller 0.5 ts salt

0.5 ts kvernet pepper

0.5 ts tabasco

 

Slik gjør du:

Kok først egg i lettsaltet vann. Saltet gjør det lettere og få skallet av etterpå. Eggene legges i kaldt vann i ca. 10 minutter etter de er kokt.

Stek bacon i små biter. Legg de så på et kjøkkenpapir for å trekke ut litt av fettet.

Bland sammen majones og rømme i en skål. Smak til med krydder. Ha gjerne mer krydder eller andre krydder om du ønsker. Smak og behag.

Kutt opp grønnsakene og bland i bollen. Klem gjerne litt vann ut av gulrota først. Den vesker litt.

Skrell egg og del de begge veier i en eggskjærer.

Ha egg og bacon i blanding og bland lett sammen

Dryss gjerne over litt bacon og persille før servering.

Tips: Om du lar eggesalaten stå en stund, så får den mer smak. Faktisk best om den står over natta, men ikke nødvendig.

15 kommentarer

15 thoughts on “Nydelig eggesalat med bacon og grønnsaker

  1. Den har eg laget mange ganger med både skinke,reker,kongekrabbe eller bacon😄👍nydelig eggesalat😄
    Bruker dill i når det er kongekrabbe og karri sammen med egg og reker👍takk for alle tips å gode oppskrifter🌺

    1. Et grønnsakskrydder. Kjøper på de utenlandske matbutikkene. Noen Meny og Obs har også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *