En nydelig grønnsakssuppe gjør godt på kalde dager, men kan selvfølgelig spises året rundt. I denne kan du også tilsette pølser om du vil. Personlig liker jeg å overdrive litt med peppermiksen i denne, skal jo varme litt. Og man skal jo kjenne at man lever innimellom. Det er smak og behag.
Du trenger:
(6 personer)
2 liter vann
3 buljongterninger eller grønnsaksfond
4 gulrøtter
1 pastinakk
0.5 stk (liten)kålrot
1 persillerot
0.5 stk sellerirot
8 mellomstore poteter
1 purre
6 sjalottløk
Salt og pepper
Persille eller selleriblader
Slik gjør du:
Kok opp vannet, ha i buljongterninger eller fond.
Rens og vask grønnsakene, skjær dem i mindre biter. Ha grønnsakene (utenom purre og løk) i gryten og kok i ca. 15 minutter til de er møre.
Når det er ca 5 minutter igjen tilsettes purren og løkene. Sjalottløk deler jeg kun i to.
Smak til med salt og pepper, hakket persille/selleriblader og fond eller buljong.
Lag gjerne suppen i god tid før servering, den blir bare bedre av å stå noen timer.
Tips: Når det ikke er mer grønnsaker igjen, frys ned kraften. Dette blir en nydelig kraft til sauser.
Takk! Akkurat den vil jeg ha til middag en av dagene, og med bare grønnsaker.
Hva anbefaler du av kjøtt å ha i suppa? Salt svineknoke??
Svineknoke er best her ja😃
dette er skikkelig mat for meg ❤️ elsker fersk suppe og grønnsaksuppe,👍🥰
Suppe er topp.
Nydelig suppe. enkelt og godt.