En nydelig grønnsakssuppe gjør godt på kalde dager, men kan selvfølgelig spises året rundt. I denne kan du også tilsette pølser om du vil. Personlig liker jeg å overdrive litt med peppermiksen i denne, skal jo varme litt. Og man skal jo kjenne at man lever innimellom. Det er smak og behag.

Du trenger:

(6 personer)

2 liter vann
3 buljongterninger eller grønnsaksfond
4 gulrøtter
1 pastinakk

0.5 stk (liten)kålrot
1 persillerot
0.5 stk sellerirot
8 mellomstore poteter
1 purre
6 sjalottløk
Salt og pepper
Persille eller selleriblader

Slik gjør du:

Kok opp vannet, ha i buljongterninger eller fond.

Rens og vask grønnsakene, skjær dem i mindre biter. Ha grønnsakene (utenom purre og løk) i gryten og kok i ca. 15 minutter til de er møre.

Når det er ca 5 minutter igjen tilsettes purren og løkene. Sjalottløk deler jeg kun i to.

Smak til med salt og pepper, hakket persille/selleriblader og fond eller buljong.

Lag gjerne suppen i god tid før servering, den blir bare bedre av å stå noen timer.

Tips: Når det ikke er mer grønnsaker igjen, frys ned kraften. Dette blir en nydelig kraft til sauser.

6 kommentarer

6 thoughts on “Grønnsaksuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *