Det er lite som kan måle seg med nystekte fiskekaker. Man lager egentlig fiskekaker med fersk filet, men er fullt mulig å bruke fryst fisk også. Det har jeg gjort her. Har fisken vært helt frosset, bør du ha i et egg for å binde farsen.

Jeg har kjøpt to blokker med Firstprice fisk. En sei og en med torsk. Får du tak i hyse-/koljefilet, er det nydelig i fiskekaker. Utvalget her i bøgda er begrenset når det kommer til fisk. Så da ble det torsk og sei.

Du trenger:

(til 6 personer)

800 gram sei, torsk eller hyse/koljefilet

1 egg om du bruker fisk som har vært frossen.

2 ts salt

3 dl melk eller fløte

2 ss potetmel

1 ts revet muskatnøtt

0,5 ts pepper (helst hvit) jeg bruker peppermiks for mer smak.

3 ss gressløk (valgfritt)

SLIK GJØR DU

Sørg for at fisk og melk/fløte er helt kalde.

Rens fisken for skinn og alle bein, og del den i biter.

Ha fiskefilet og salt i en hurtigmikser og kjør til saltet er godt blandet med fisken.

Tilsett pepper og malt muskatnøtt og halvparten av potetmelet og eventuelt egg. Spe inn halvparten av melk eller fløte i en tynn stråle mens maskinen går på middelshøy hastighet. Tilsett resten av potetmelet og fortsett å spe med melk/fløte

Ønsker du en helt fin farse, så kjør maskinen på høy hastighet noen sekunder. Ikke kjør for lenge, da kan farsen sprekke. Ønsker du en grovere farse, så spe på litt lavere hastighet. Du kan også vende inn litt grovhakket fisk etter at du er ferdig med å spe.

Vend inn gressløk

Stek en liten prøvekake og justér evt. smaken med mer krydder.

Form store fiskekaker med en skje dyppet i kaldt vann. Varm en stekepanne med smør eller margarin og bruk skjeen til å klemme dem litt flate. Stek fiskekakene i 2-3 minutter på hver side til de er gylne.

Da er det bare å hugge innpå

4 kommentarer

4 thoughts on “Hjemmelaga fiskekaker

    1. Sett deigen i kjøleskapet til den blir helt kald. Kan jukse med fryseboksen i 30 minutter. Så prøver du å kjøre den igjen. Tilsett litt potetmel. Om det har vært frossen fisk, burde du ha i ett egg😃

  1. Testet oppskriften. Ble veldig gode på smak, men veldig løse i konsistens. Hvordan få den faste og fine?

    1. Litt mer potetmel hjelper. Fersk fisk er jo best å bruke da. Blir ofte litt løs med frossen fisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *