Lag din egen gule pestovariant av gulrot. Passer godt til fisk og kylling. I denne kan du også tilsette nøtter om du ønsker. Som for eksempel: cashewnøtter

Du trenger:

4 stk. gulrøtter, skrelt og kuttet i grove biter

1 dl Oliven olje

1 dl parmesan

saften av 1 sitron

1 ss ingefær, skrelt og grovt kuttet

2 ss honning, eller lønnesirup

½ -1 tsk salt

½ tsk sesamfrø, svarte eller hvite til pynt

Slik gjør du:

Legg gulrøttene til pestoen i en foodprosessor sammen med olje, sitronsaft, ingefær og honning/lønnesirup.

Kjør til pestoen er helt jevn og gul. Den blir gulere jo lenger du kjører den.

Smak pestoen til med salt

Strø over litt sesamfrø før du serverer.

Oppbevares i kjøleskap/glass med lokk

12 kommentarer

12 thoughts on “Gulrotpesto

  1. Hvor lang er holdbarhets tiden tror du?
    Har du noen gode, enkle oppskrifter på peanøttsaus til kylling og ris?
    Lurer også på en god oppskrift på festkake svinekam. En nabo frue bakte den til min konfirmasjon og jeg husker enda hvor nydelig hver bit var ( selv nå etter over 50 år siden 😂)
    Takk for alt du deler med deg 👏🏻
    Snublet plutselig over bloggen din 🤜🏻🤛🏻
    Ønsker deg en fantastisk høst søndag.
    Her kokes det syltetøy av grå pærer i dag. 🍐🍐🍐🍐🍐

  2. Dette ser veldig godt ut, og jeg skal prøve den👍
    Jeg må bare si én ting, når jeg ser bildet av ingrediensene som er brukt. Det er at parmesanen er fra produsenten Grana Padano, som beviselig driver grov dyremishandling på gårdene der det produseres melk. Jeg ber alle som synes dyr skal ha det godt, ikke kjøp noe fra Grana Padano!

      1. Det er bare noen få mnd siden jeg kom over det også. Jeg tror de aller fleste bryr seg om hvordan dyr behandles, så jeg vil bare dele min nye kunnskap med andre. Jeg kjøpte også Grana Padano-produkter før jeg visste dette.

  3. En italiensk venn anbefalte meg å dekke pestoen med olivenolje når jeg hadde brukt av den fordi det legger seg som et lokk over pestoen og forlenger holdbarheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *