Har du prøvd dette bacon-trikset?

Categories Oppskrifter, Svin, Tips og triks, fakta og råd

Dette er det hemmelige trikset kokkene ikke forteller deg: Alltid gjør dette med baconet før du steker det!

Bacon er så utrolig godt, og de fleste liker bacon som snacks. Enten det er til sammen med egg til frokost, eller at man bruker det som tilbehør til middagen. De fleste tar bare bacon ut av pakningen og legger rett i stekepannen, helt uten å tenke så mye over det.
Men kanskje du vil  tenke deg om neste gang du skal steke bacon!
Du har kanskje gjort dette feil hele livet du også, om du er glad i godt stekt bacon.
Ingenting er så godt som når man har stekt bacon med en god skorpe, så det knaser når man spiser.

Skylle bacon i vann

Ditt bacon vil smake mye bedre om du skyller det i vann før du steker det. Dette er ganske overraskende for de fleste, men det skader ikke å prøve.

Mange kokker anbefaler å gjøre det på denne måten.
Det er kanskje noe i dette siden mange kokker sverger til denne metoden.
Baconet skal krympe mye mindre om man skyller det godt i vann før man steker det!

Metoden er veldig enkel, det er bare å huske å skylle i vann før du skal steker.
Du vil kanskje oppleve forskjell neste gang du skal steke å spise bacon.

4 kommentarer

4 thoughts on “Har du prøvd dette bacon-trikset?

  1. Prosessindustriens konsekvenser. Mesteparten av all bacon man får kjøpt i Norge er “sprøytesaltet” og vil derfor sannsynligvis tjene på å ligge i vann en stund (slik at noe av saltet trekkes ut). Selv bruker jeg bare baconterninger så det er strengt tatt ikke et aktuelt problem om det blir sprøstekt på korrekt vis, men de som liker pannestekte flak av bacon vil sannsynligvis få en aha-opplevelse dersom de en gang innimellom koster på seg å gå til slakteren og kjøpe et stykke tørrsaltet bacon som er laget på “gammeldags” manèr. Kvalitet er alltid det beste.

    1. Varekunnskap er viktig, men det er ikke alltid lett å vite hva som er tilgjengelig, og velge der etter. Industrialisert matproduksjon er etter min mening et helseproblem.
      Tørrsaltet bacon er tilgjengelig i de fleste butikkene. Meny har sin egen tørrsaltede bøkerøkte bacon av Jærsvin til 270 kr./kg.
      Jeg spurte etter tørrsaltet bacon hos «nærslakteren» i nabobyen. (ikke slakter i alle byer) Da fikk jeg til svar at det hadde de prøvd, men de hadde ikke funnet at det var noen forskjell, så skulle de aldri gjøre igjen.
      Jeg forstår ikke hvorfor jeg skal betale bacon-pris for saltvannet som er sprøytet inn i kjøttet. Salting skal trekke veske ut av kjøttet, noe som skjer både ved behandling i saltlake og ved tørrsalting. Det er juks når industrien sprøyter saltvann inn i kjøttet.og gjør vekten høyere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *