Svineknoker kan brukes til mye annet en bare lapskaus og supper. I går hadde vi langtidsstekte svineknoker til middag. Disse var stekt i 5 timer på 100 grader. Jeg hadde to store knoker i ovn akkurat for den grunn at jeg skulle ha denne retten i dag.
Knoker kan du også trekke i to timer for denne retten eller steke i 3 timer på 125 grader. Jeg brukte røkte knoker og ikke lett salta. Passer bedre til steking.
Her skjærer/plukker jeg rent en knoke.
Kjøttet steker jeg lett i en panne med smør. Jeg har kuttet opp 2 fedd hvitløk og en halv chili som får surre sammen med kjøttet et par minutter.
Jeg bruker ferdig wok grønnsaker (rester) som jeg så har sammen med kjøttet i pannen. Jeg har også i en halv rødløk. Dette får surre sammen til grønnsaker er møre.
Som tilbehør har jeg lagd fløtegratinerte poteter.
Dette trenger du til 4 personer:
- 10 stk poteter (valgfritt om de er melne eller kokefaste)
- 3 dl fløte
- 1 dl revet ost eller mer
- 2 stk hvitløksfedd
- 0,5 ts revet muskatnøtt
- 0.5 ts salt
- 0.5 pepper
- 1 stilk vårløk
Slik gjør du:
Kutt opp poteten i skiver. Her i huset spiser vi med skall, så jeg lar det være på. Dette er jo opp til deg. Ha poteten i en kasserolle.
Hell over fløte, hakket hvitløk, muskat, salt og pepper. La dette koke opp.
Ha potetblandingen over i en ildfastform.
Dryss over ost og vårløk
Stekes på 220 grader i 15-20 minutter.
Som saus har jeg kokt opp 2 dl vann og 2 grønnsaksbuljongterninger. Jeg jevner med maizena og vann.
Smaker til med fløte, ev.salt og pepper. Hakker opp til gressløk som jeg har i.
Da kan du servere denne herlige middagen.
Mmm ser veldig godt ut!Du lager så mye god mat,og så veldig oversiktlige oppskrifter!!🙂🙂
Så bra,og oversiktlig oppskrift..En fornøyelse og følge deg,å få tips 🙏👌❤