Frisk og god likør på blåbær. Fruen plukket noen liter med blåbær ved hytta i går. Og da må man lage litt likør. Jeg lager litt større oppskrift en den jeg har skrevet under, og jeg bruker under halvparten så mye sukker. Jeg liker det ikke for søtt. Jeg har lagd av 1.5 liter bær, 4 dl sukker og en flaske med 60%
Du trenger:
- 3 dl blåbær
- 35 cl sprit (45% eller 60%)
- 2 dl sukker
Fremgangsmåte
Legg renset blåbær på et glass og strø over sukker. Fyll opp med sprit.
Sku på lokket, og la glasset stå i romtemperatur i minst 4 uker, helst lenger. Rist på glasset nå og da, slik at sukkeret løser seg opp.
Sil likøren, gjerne gjennom et kaffefilter, og hell den på flasker. La flaskene stå minst noen uker før likøren serveres. Jo lengre – desto bedre.
12 kommentarer
Og hva gjør du med bærene ?Etter du har silt ?
Blåbær og solbær blander jeg en billig flaske rødvin i. Lar stå 3-4 dager. Så har du en billig og god cherry😀
Kan en bare bruke blåbærene. Jeg har laget likør og har masse blåbær igjen
Jeg bruker å lage fattigmanns cherry. Kjøper en billig rødvin og har sammen med bæra. Etter 3 dager siles den😊Kjempegodt.
Rensker du bærene? Må prøve dette da det bugner av bær i skogen🙂
Tar bare bort blader og skitt. Stilker er ikke nøye😀
Går det an å bruke whiskey som alkohol i denne? Vurderer evt type irsk/amerikansk, uten røyksmaken 😊
Jo da, brunt brennevin passer fint😀
Hei 🙂
Har du prøvd å lage likør på amerikanske blåbær/hageblåbær?
Har ikke prøvd nei, det finnes jo nesten ingen smak i de. Og fargen er jo ikke pen. Så vet ikke helt hvordan det hadde blitt.
blåbærlikøren min har stått i drøye to måneder, blandet med 60 %, men den lukter fortsatt meget sterkt. noen tips til å redusere alkoholnivået?
Da må du vanne den ut😊Blåbærsaft er jo best å bruke da.