Helstekt kylling med stekt ris og grønnsaker

Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Kylling, Middag, Oppskrifter

Kylling er alltid en god middag, og spesielt helstekt kylling. Da kan man for eksempel også bruke de grønnsaker man ønsker i formen. Her serverer jeg med stekt ris og grønnsaker. Krafta fra formen bruker jeg til saus. Jeg steker 2 hele kylling denne gangen. Begge er på 1.4 kg. Vi er 5 personer til middag.

Du trenger

(holder til 5-6 personer)

2 hele kylling á ca. 1.4 kg

5 dl eplejuice

Frisk løpestikke, selleriblader og oregano

Valgfri grønnsaker (jeg har kun brukt gulrot, rødløk og hvitløk)

Litt olje

Salt

pepper

Paprikakrydder

Slik gjør du

Kutt opp grønnsaker du ønsker i formen. Ha de i en langpanne. Dette for å løfte kyllingen opp fra bunnen. Og få en bedre smak på krafta.

Så fyller jeg på eplejuice i formen

Kyllingen tørker jeg av. Fyller den med litt friske urter. Mengden er ikke så veldig nøye her. Litt av hvert bare.

Jeg binder så opp beina, og legger kyllingen oppå grønnsakene i formen.

Smører kyllingen inn med litt olje.

Og krydrer med salt, pepper og paprikakrydder.

Kyllingen steker jeg på 180 grader i ca. 1.15-1.30 time. Til kjernetemperaturen er på ca 68 grader.

Krafta fra formen har jeg over i en egen kasserolle. Koker opp og jevner til med maizena og vann til ønsket tykkelse. Så smaker jeg til med litt salt og pepper. Finkutter litt persille og har i sausen.

Du velger selv hvilket tilbehør du ønsker å servere sammen med kyllingen.

 

Jeg har kokt ris som jeg så steker i olje i en stekepanne. Så tilsetter jeg hvitløk, chili og finhakket gressløk, persille. Krydrer med litt salt og pepper.

Så har jeg stekt litt grønnsaker i en panne med smør. Aubergine, squash og paprika. Krydrer med litt salt og pepper

Da er det bare å servere

3 kommentarer

3 thoughts on “Helstekt kylling med stekt ris og grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *