Det er viktig å ta vare på det man har har råvarer i hagen. Her skal jeg ha epler i sukkerlake, på glass. Da kan vi nyte det utover vinteren.

Slik gjør du det:

Bruk fortrinnsvis fast og syrlig frukt. Sukkerlaken koker du av 2-400 g sukker til 1 l vann. Du kan beregne ca. 3 dl sukkerlake til et litersglass fylt opp med frukt.

Frukten skrelles og deles opp i båter. Trekk frukten forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader, til den blir mør. Dette tar ca. 20 minutter

Legg deretter frukten over på rene og varme glass.

Sukkerlaken kokes deretter opp igjen, siles og helles over frukten på glassene. Hell på slik at glassene nesten renner over.

Tørk om nødvendig av kanten med en ren klut og bomull med litt eddik på, skru på lokket. Avkjøl og skru lokket fastere på før glassene settes kjølig for lagring.

6 kommentarer

6 thoughts on “Hermetiserte epler

  1. Er gammel,så jeg tør å si fra : Alltid tørke med litt eddik rundt kantene på glasset ,før du har på lokket. Det stopper antydning til mugg. Deilig å ha hermetiserte varer gjennom vinteren 😊

  2. Høres godt ut! Når man skal bruke av de hermetiserte eplene, kan man ta litt, sette på lokket og la glasset stå halvfullt til neste gang?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *