Sylta plommer på glass
Categories Dessert, Frukt og bær, Oppskrifter, Sylting, safting og hermetiseringHvis du hermetiserer plommene fra hagen, kan du få frukten til å vare hele vinteren. Alle typer plommer kan brukes. Lar du steinene være i, blir det med tida en mandelsmak på de hermetiserte plommene. Her har jeg syltet gule plommer fra eget tre.
Du trenger:
plommer
krydder (valgfritt)
sukkerlake (av 600 gram sukker per liter vann)
sylteglass
Slik gjør du:
Kok først sukkerlaken så den får avkjøle seg
Plommene legges i syltetøyglass, og så fyller du (avkjølt) sukkerlake i glasset slik at det dekker plommene. Ha krydder i glassene til slutt. Sammen med plommene kan du bruke vanilje, chili, lakrisrot, stjerneanis, sitronskall eller kanelstenger.
Hvis du bruker vanlige syltetøyglass, skrur du lokkene bare nesten på. Hvis du bruker skikkelige sylteglass med gummipakning, skal lokkene skrus igjen. Dampen vil sannsynligvis sive ut gjennom gummipakningen (men følg med, glassene kan eksplodere dersom dampen ikke slipper ut).
Sett glassene i ovnen på 110 grader, og la dem stå til innholdet har falt sammen, og ser kokt ut. Det skal boble i glassene.
Ta glassene ut, og skru lokkene stramt på mens de er varme (bruk grytelapper). Sett dem tilbake i den avskrudde ovnen, og la dem kjøle seg ned. Hvis du har brukt sylteglass med gummipakning, kan du bare skru av ovnen og la dem stå til de er kalde.
Hvorfor gjør du det sånn? Hvorfor ikke heller ha kokende varm lake i glassene?
For å hermetisere de. Så holdbarheten blir lang😉Da kan de stå i årevis
Det vil antakelig ikke bli sterilt nok likevel, så det er nok tryggest å varmebehandlet dem med innholdet i.
Ja, er i hvert fall det jeg har lært😀