Hjemmebakt grovbrød

Categories Baking, Brød, Oppskrifter

Ferskt, hjemmebakt grovbrød er utrolig godt til frokost eller kveldsmat. Denne oppskriften er til 4 små brød eller 2 store. Så da er det bare å fryse ned, så har du alltid ferskt grovbrød på lur. Nystekte med smør og jordbærsyltetøy, blir jo ikke bedre en det.

Ingredienser 4 brød

800 g hvetemel

500 g sammalt hvete fin

500 g sammalt rugmel grov

1,2 l vann eller melk, 37 grader

1. pk tørrgjær

1 ss salt

0,5 dl olje

2 ts sukker eller sirup

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin på sakte fart, i ca 10 minutter.
Dekk deigen til og la den heve til dobbel størrelse. 45-60 minutter.
Kna deigen til den er elastisk igjen, og form fire mellomstore brød. Legg de i en smurt langpanne.
Etterhev under plast til nesten dobbel størrelse. 30-40 minutter ca.

Det siste du gjør før du setter inn brødene, er å snitte dem. Å snitte brødene er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødene. Da slipper du at brødene sprekker opp.

Stek brødene på 225 grader i ca 40 minutter. Nederste rille, over/under varme.

19 kommentarer

19 thoughts on “Hjemmebakt grovbrød

    1. Må nesten begynne å bake litt brød igjen med de prisene som det begynner å bli☺️Er jo så mye bedre, og vi har stor fryseboks😉Alltid brukt denne oppskriften, fornøyd med den🤤

  1. heves til dobbel
    stòrrelse ,skjer bare i dròmmene ! etterhev til dobbel stòrrelse ! skjer aldrigt ! jeg elter me hànd ,sà kanskje det er grunnen ?

    1. Ja, den blir ikke like luftig når man gjør det for hånd. Da må man holde på ganske lenge, og ha armer til det. Du kan øke gjærmengden bitte litt. Det hjelper på.

  2. Jeg bruker denne oppskriften, men har bare 700 gr med hvetemel. Men så har jeg 100 gr med lettkokte havregryn. Knallgod oppskrift.

    1. Rugmel gjør brødet mindre smulete og smuldret, og man trenger mindre salt.
      Tips jeg fikk fra mine barns farfar – faglært baker – for “hundre år” siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *