Hjemmelaga kjøttkaker i brunsaus
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Middag, Oppskrifter, StorfeNydelige hjemmelaga kjøttkaker er jo den perfekte søndagsmiddagen. Her servert i brunsaus, med ertestuing og kokte poteter. Oppskriften på kjøttkakene gir 16-18 kjøttkaker. Kjekt og ha liggende noen i fryseren også.
Du trenger
(denne oppskriften gir 16-18 kjøttkaker)
800 gram kjøttdeig
1.5 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ts muskat
0.5 ts ingefær
4 ss potetmel
3 dl kraft. Jeg blander ut en terning storfebuljong i vann.
1 finhakket løk
Slik gjør du
Ha alle ingredienser i bollen til kjøkkenmaskinen, utenom løk og kraft.
Kjøres foodprocessoren imens du sper i kraften, ca 20 sekunder.
Tilsett løken og kjør noen sekunder til.
Smelt smør i en stekepanne. Form kaker av deigen med en skje og hånda.
Stek kjøttkakene på middels varme på alle sider. Legg de over på en tallerken.
Lag brunsaus
3 ss smør
3 ss hvetemel
7 dl oksekraft
salt
pepper
Smelt og brun smør i en stekepanne eller gryte. Rør inn hvetemel og la bruningen stå på middels varme. Lag en så mørk jevning som du ønsker.
Bruker du stekepanne, har du jevningen over i en kasserolle. Spe med kraft imens du rører
La sausen koke 6-8 minutter
Smak til med salt og pepper
Når saus er ferdig legger du kjøttkakene i sausen. Skru platen på laveste varme. La de ligge å trekke i sausen til resten av middag er ferdig. Ha gjerne også stekesmøret fra stekepannen i sausen. Gir bare en ekstra nydelig smak.
Her har jeg også lagd en ertestuing til. Oppskrift på den finner du her: Ertestuing
Server kjøttkaker i brunsaus med kokte poteter og ertestuing.
Etter at kjøttkakene er brunet, trekker jeg de i vann til de er gjennomtrekt. Koker også ut panna og heller dette i kasserollen. Da har jeg god kraft som jeg bruker når jeg lager saus. Skal jeg ikke bruke alle kjøttkakene samme dag, porsjonerer jeg i plastposer og fordeler krafta pr. porsjon. Da har jeg kraft til sausen til neste gang.
Det er veldig godt med litt brunost og soya saus i tillegg i sausen ; )
Lagde burgere til påske av denne oppskriften. De ble knallgode, tusen takk.
Verdens beste kjøttkaker👍
utrolig gode kjøttkaker, men ve liker kålstuing til
Kan godt blande litt steinsopp inn i deigen før steking.