Hjemmelaga kyllingboller, potetmos, ertepuré og fløtesaus

Categories Kylling, Middag, Oppskrifter

Hjemmelaga kyllingboller er så mye bedre en de du kjøper. Og sammen med hjemmelaga potetmos og fløtesaus. Så er dette en like god søndagsmiddag som hverdagsmiddag. Her bruker jeg 2 kyllingkjøttdeig som var i halvprisdisken.

Kyllingboller:

(dette er ca. 30 boller, så jeg fryser de vi ikke spiser. Er dobbel porsjon på Kyllingboller)

2 kyllingkjøttdeig

1 dl griljermel

0.5 løk

1 ts tørket chili

1 ts paprikakrydder

2 ss gressløk

2 ss vegeta krydder

1 ts peppermiks

2 ss hakket frisk basilikum

1 liter vann og kyllingbuljong

Potetmos:

8-10 poteter

1 ss smør

ca. 2 dl melk eller fløte

0.5 dl gressløk

Vegeta eller salt

pepper

Muskat

Fløtesaus:

Oppskrift på fløtesaus finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-flotesaus.html

Ertepure:

1 pose frosne erter (kan være tint)

1 ss smør

0.5 dl fløte

0.5 ts sukker

salt

pepper

 

Slik gjør du:

Kyllingboller:

Bland kyllingkjøttdeig og alle ingrediensene i en bolle.

Sett over en kasserolle med vann og kyllingbuljong. Kyllingboller skal trekkes i kraften etter de er stekt.

Form små kyllingboller som du steker i en panne med litt smør. Trenger ikke være gjennomstekt, bare brunes. Legg de så over i kraften. La de trekke 10-15 minutter (ikke koke)

Ta vare på kraften, slik at du kan bruke den i sausen. Oppskrift finner du i linken lengre opp.

Potetmos:

Skrell poteten og del den opp i mindre biter. Kok poteten mør.

Sil av vannet og mos potetene.

Tilsett smør og varm melk. Mos godt sammen. Det skal være litt klumper, ikke helt glatt. Helst ikke bruke stavmikser. Blir fort limaktig.

Smak til med krydder og tilsett gressløk.

Ertepure:

Ha erter i en kasserolle med fløte. Kok opp og la småkoke et par minutter. Tilsett smør og sukker. Kjør litt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. (jeg bruker vegeta istedenfor salt her)

Da er det bare å servere. Jeg liker også tyttebærsyltetøy til slike middager

2 kommentarer

2 thoughts on “Hjemmelaga kyllingboller, potetmos, ertepuré og fløtesaus

    1. Du kan lagre den i leseliste i nettleseren. Du kan sende den til deg selv på Mail. Du kan lagre den på Facebook om det var der du gikk inn fra. Du kan ha ctrl+ på å printe ut😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *