Hjemmelaget ingefær- og hvitløkspaste
Categories Grønnsaker, Oppskrifter, Sylting, safting og hermetisering
Ferdigblanding av ingefær og hvitløk kan brukes i mange retter. Most ingefær og hvitløk, er grunningrediens i så og si enhver karrirett for eksempel. Hvis du oppbevarer den i kjøleskapet, så holder den 6-7 dager. Hvis du vil beholde den lengre, så kan du fryse den i isbrett og ta ut små porsjoner når du trenger det.
Du trenger:
100 gram ingefær
60 gram hvitløk
0.5 dl nøytral olje
Slik gjør du:
Skrell ingefær, bruk gjerne et t-skje til å skrape bort skallet. Skrell hvitløk.
Ha ingefær, hvitløk og olje i en mikser. Kjør massen til du har en paste.
Ha den over på et rent glass med lokk. Oppbevares i kjøleskap eller fryseren i isbrett.
1 kommentar
Høres spennende ut , eg e’ vældig gla i ingefær og kvitløk i forskjellige retter