Rømmegrøt lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking. I denne oppskriften er det brukt semulegryn som gir en lettere, men like kremte smak. Rømmegrøt, gjerne i følge med litt spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer.
Du trenger
3 beger seterrømme
Slik gjør du
Rør sammen i en kjele: rømme og halvparten av hvetemel og semulegryn.
Sett over til koking, ikke på for sterk varme, rør med treskje til det koker opp.
Skru ned varmen, kok videre og skum av fettet etter hvert som det koker ut.
Når det er tatt av nok fett, røres hvetemel og semulegryn inn for 2. gang. Samme mengde som sist.
Spe med lunken melk til grøten er passe tykk. Smak eventuelt til med litt salt.
Da er det bare å servere med sukker, kanel og smøret du har skummet av underveis
Oppskriften er en smule mangelfull kanskje?
Trur blogg.no har litt problemer😂
Treng ikkje sukker på denne gode grauten.