Nektarinsyltetøy
Categories Frukt og bær, Glutenfri, Mat fra naturen, Oppskrifter, Pålegg, Sylting, safting og hermetiseringReklame | Egen nettbutikk
Nektarin er jo kjempegodt, og gjør seg veldig godt som syltetøy. Det er få som har nektariner hjemme i hagen, så her bruker man nektarin fra butikken. Syltetøyet er godt til ost og kjeks, eller bare på brødskiva.
Du trenger
(gir 8-9 dl syltetøy)
1 kurv nektariner (1 kg)
1 halv rød chili (valgfritt)
1 dl sukker
3 ss sitronsaft
0.5 dl vann
Slik gjør du
Ta ut steinene og kutt nektarinene i mindre biter
Ha nektarin i en kjele og tilsett vann og en halv rød chili, som du legger hel oppi. Ønsker du ekstra hot syltetøy kan du finhakke chilien.
Kok under lokk i 10 minutter. Rør innimellom og mos fruktkjøttet litt sammen med fruktsaften som kommer ut.
Kok videre i ca. 5 minutter til alle bitene er møre og syltetøyet har fått ønskelig konsistens.
Ta ut chilien og ha i sukker. Rør til sukkeret blir oppløst og ha i sitronsaft.
Ha syltetøyet over på sterilisert glass
La avkjøles litt før det settes i kjøleskapet
I nettbutikken vår finner du min kokebok. Der er oppskrifter på andre syltetøy også. I nettbutikken finner du også min bakebok + masse annet spennende. Gå inn her: http://www.tomsmatprat.no
dette høres himla godt ut og skal prøves godt og ha noe både til ost og kjeks og pålegg, kjempe smart👍😃
Dette er nydelig fodt. Laget nektarinsyltetøy med en mango oppi også. Fantastisk.
Ja, minner litt om plommesyltetøy😊
Kan syltetøyet fryses?
For en nydelig smak,på nektarinsylteøy.😋
Lettvint og fort gjort og lage.
Tusen takk Tom😊
Har laget nektarinsyltetøy. Brukte en liten chili fint oppkuttet. Aldeles nydelig syltetøy som helt sikkert blir laget flere ganger.
Så bra da🥰