Hjemmelaget tyttebærsyltetøy

Categories Oppskrifter

Hva er vel julemiddagen (eller alle kjøttkakemiddager) uten skogens røde gull?

Slik lager jeg tyttebærsyltetøy:

Jeg brukte fryste bær jeg hadde i fryseren fra høstens plukking.

500 gram tyttebær

155 gram sukker

0.5 dl vann

Slik gjør du

Rens bærene.

Bland bær og sukker. Mos mange av bærene, men ikke alle.

For syltetøy tilsetter du litt vann og koker opp, ca. 1 dl til 1 kg er passe.

La koke i ca. 15 minutter. Her kan du også velge å tilsette litt ekstra smak ved å ha en kanelstang eller 1 ts malt nellik oppi mens det koker.

Hell over på glass med lokk og oppbevar i kjøleskap.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *