Reklame | Egen nettbutikk
Jeg får veldig ofte spørsmål om dette krydderet siden jeg bruker det i mange av mine oppskrifter.
Vegeta er et universal krydder. Et veldig populært krydder, utmerket til alle typer mat. Inneholder tørkede grønnsaker, salt og aroma. I denne på bilde, er det ganske mye salt. Men det finnes varianter med litt mindre salt også.
I noen er det:
Ingredienser: Salt (ca. 55 %), tørkede grønnsaker (derav selleri), glutamat, sukker, krydder, riboflavin
Jeg bruker det både til steking av kjøtt og fisk. I sauser, gryter, pizza etc etc
Krydderet får du kjøpt på «innvandrerbutikker» og noen få utvalgte norske dagligvarebutikker. Vi selger det også i nettbutikken vår. Den finner du her:http://www.tomsmatprat.no
Dette krydderet anbefaler jeg virkelig😊
Her er litt info
Vegeta er allkrydderet fra eks-Jugoslava som er i ferd med å erobre verden! Dette er originalen, fra produsenten Podravka i Kroatia (med etikett på nordiske språk). Vegetas gamle hemmelighet er en blanding mellom grønnsaksbuljongpulver, smaksforsterke og litt bakgrunnskrydder og -urter. Dette gir en ekstra kraft i smaken til de fleste matretter.
Vegeta har blitt produsert i Jugaslavia, senere Kroatia, siden 1959. Allerede på 1960-tallet begynte eksporten, og denne har formelig eksplodert fra 1990-tallet. Vegeta står seg godt i konkurransen med andre allkrydder, ikke minst på smak og effekt i matlagingen. Så skulle du trenge et allkrydder, er Vegeta et av de beste valgene du kan treffe!
Du får også bestilt dette krydderet på nett.
HER
Bruker det masse!! Genialt!!
Ja, veldig godt krydder. Mange bruksområder😋En pose holder ikke lenge her i hus😂
jeg bruker det mye. Passer til det meste.
Jeg får kjøpe det i min lokale REMA butikk. Lette litt før jeg fant det, innvandrerbutikkene her hadde ikke hørt om det. Bruker det i «alt»😍
jeg bruker det mye. Passer til det meste.
Jeg spurte engang mine afrikanske venninner, en fra Etiopia og en fra Kenya, om hva som var hemmeligheten-de laget så nydelig mat. De svarte faktisk i kor: “Vegeta”.
Se der ja😋
Bruker det i nesten alt jeg lager😊 fantastisk🤩
Hva er glutamat? Smaksforsterker? Men hva er det laget av?
Det er en aminosyre. Finnes naturlig i kjøtt, kylling, sjømat, melk, tomat, mais, ost og sopp.
Nå har jeg endelig fått kjøpe Vegeta,
Men hvordan kan jeg søke på oppskrifter hvor du har brukt dette?
Det kan du bruke i hva som helst, istedenfor salt. Du kan også søke Vegeta oppe i søkefeltet her. Da kommer en del fram.
Når det heter Vegeta får jeg ett inntrykk av at det kan være vegetarisk/vegansk,men det er det ikke da det inneholder aminosyrer fra kjøtt/fisk.Har jeg rett
Ingredienser: Salt, tørkede grønnsaker 15,5% (gulrøtter, pastinakk, potet, løk, selleri, persille), smaksforsterker: mononariumglutamat E621, dinatriuminosinat E631, sukker, krydder, stivelse, fargestoff: riboflavin E101.
jeg kommer til kjøpe dette kryddret og masse annet du legger ut i butikken din. du gjør såååå mye spennede så pengene mine bare forsvinner i lommeboka di👍🤣🤣🤣👍
😂😂😂😂
Må dette krydderet varmebehandles, eller kan det brukes som bordkrydder?
Jeg bruker det både kaldt og varmt😊
Hvor i zoslo får man tak i det?