Innbakte horn med sesamfrø

Categories Baking, Frokost, Lunsj, Oppskrifter, Rundstykker og boller

Disse hornene passer ypperlig som lunsj eller nistemat i ranselen. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned. Tiner fort og smaken holder seg godt. Denne oppskriften holder til 16 horn. Smaken på disse hornene bringer meg tilbake til ungdomstiden. De smaker som de vi kjøpte på hotellet i Kjøllefjord.

Ingredienser

500 gram hvetemel
1/2-1 pk tørrgjær (tar litt lenger tid om du kun bruker en halv pakke, men egentlig trenger du ikke mer)
1 ss sukker
1 ts salt
3,5 dl melk (37 grader)
75 gram romtemperert smør

1 egg
sesamfrø

ost og skinke til fyll

Slik gjør du:

Bland alt det tørre.

Tilsett oppvarmet melk og elt deigen i 5-10 min.

Tilsett smør og elt deigen videre like lenge.

Dekk bakebollen med plast og hev til dobbel størrelse.

 

Kna deigen godt på kjøkkenbenken

 

Del deigen i to. Kjevle ut en stor sirkel. Del sirkelen i 8 kakestykker

Mot midten av hvert stykke lager jeg tre snitt gjennom deigen med et pizzahjul.

Legg fyllet mot kanten av hvert stykke.

Så bretter jeg sidene inn, og ruller de sammen. Legg hver av de på stekebrettet med den spisse siste enden ned på undersiden. Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen.

Etterhev i ca. 30 min, pensle med sammenvispet egg, strø over sesamfrø.

Stekes på 220 grader over og undervarme i ca 15-18 minutter.

Avkjøl på rist

Del gjerne innlegget med dine venner, spre litt matglede.

21 kommentarer

21 thoughts on “Innbakte horn med sesamfrø

      1. Reklamen har “delt” oppskriften, så måtte kikke en ekstra gang for å finne at det sto ost og skinke 😉

        1. På tlf min står det. Rett over, slik gjør du 🤷‍♀️ Det stod liksom rett under en reklame før, slik gjør du.

          1. Jeg trur reklamen forandrer seg hele tiden. Har sett at det har skjedd noen ganger😂

  1. ååå, de der ser gode ut 😋. Fine å ha med seg på tur. Fikk et nytt tips av deg no, ang å skjære de 3 snittene. Då fikk hornene pynt på seg også 👍

  2. Har bakt disse mange ganger, bruker skinke, men varierer med ost, eller blander ulike oster, mozzarella og Cheddar har blitt en favoritt, stør litt ost på før steking ( bruker ikke frø) prøv det. God bakerhelg 🤗

  3. Må si du er dyktig til å dele godt beskrevne oppskrifter med bilder av hele prosessen. Alt fra å plukke fram alle ingrediensene samt til ferdig produkt.
    Veldig kjekt å følge deg.

  4. Fantastisk gode Horn, bakt de flere ganger, hatt pizza krydder på osten inni, smaker godt det også👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *