Juledessert: Kransekakekopper med klementinmarmelade & klementinkrem

Categories Oppskrifter

Er du glad kransekake, krem og klementin er dette desserten for deg. Så søt som denne desserten er så anbefaler jeg at dere spiser maks to. Her snakker jeg fra egen erfaring. Jeg brukte noen forsøk før jeg fikk laget koppene slik jeg ønsket.

Formfett, melis, muffinsformer feilet. Prøvde både i muffinsbrett og sandkakeformer. Uansett fikk man de ikke hele ut av formene. Løsningen fant jeg på et kvinneforum på nett.

Smelt litt smør. Når smøret har kjølt seg litt ned smører du inn sandkakeformene med en pensel. Hell så semulegryn i formen så den dekker hele formen. Hell av overflødig gryn. Så kan du legge i kransekakemassen. Jeg brukte ferdig kransekakemasse fra butikken. Tok en liten klump og formet den flat og rundt i hånda før jeg presset den ned i formen.

Jeg måtte også teste ut forskjellige steketider og grader. Det som ble perfekt på vår ovn var 175 grader i 11 minutter. Midt i ovn, over og under varme.

La koppene avkjøle seg i 2-3 minutter før du tar de ut av formen. De løsnet veldig greit med semulegryn løsningen. Det var vist noe kransekakemiljøet brukte.

Imens koppene ble avkjølt på en rist, pisket jeg sammen litt kremfløte. I kremen hadde jeg oppkuttede klementiner. (Trenger ikke sukker i kremen, blir søtt nok)

Så var det kommet til montering. Legg kransekakekoppene på et serveringsfat.

Ha en ts med klementinmarmelade i bunnen.

Har du ikke klementinmarmelade kan du bruke appelsinmarmelade om du vil. Går sikker fint med andre typer syltetøy også.

Så hadde jeg i en god ss med klementinkrem. Pyntet med klementin, sjokolade og sitronmelisse.

Dette er en juledessert jeg anbefaler dere å teste ut til jul. Smakte utrolig godt. Og en ny dessert er aldri å forakte.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *