Kinesisk woksaus (kinesisk brunsaus)

Categories sauser

Denne sausen passer til enkle stir-fry (wok)retter enten de er med kjøtt, skalldyr, kylling eller rent vegetariske.

INGREDIENSER

1.5 dl varm kyllingkraft (jeg bruker 1.5 dl vann og 0.5 stk buljongterning som jeg koker opp)

1 teskje maisenna

0.5 ss risvin eller tørr sherry

0.5 ss lys brunt sukker

1 ts sesamolje

3 ss lys soyasaus

1 ss mørk soyasaus

1 ss østerssaus

2 klyper pepper

2 klyper havsalt

Tilsett varm kyllingkraft i en ildfast bolle og pisk inn maisenna til den er godt oppløst. Tilsett deretter alle de øvrige ingrediensene og pisk godt.

Sausen er nå klar til bruk ved å tilsette den i woken mot slutten av steketiden, kok opp og la den glasere kjøtt og grønnsaker. Dette tar bare et par minutter.

1 kommentar

1 thought on “Kinesisk woksaus (kinesisk brunsaus)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *