Denne sausen passer til enkle stir-fry (wok)retter enten de er med kjøtt, skalldyr, kylling eller rent vegetariske.
INGREDIENSER
1.5 dl varm kyllingkraft (jeg bruker 1.5 dl vann og 0.5 stk buljongterning som jeg koker opp)
1 teskje maisenna
0.5 ss risvin eller tørr sherry
0.5 ss lys brunt sukker
1 ts sesamolje
3 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss østerssaus
2 klyper pepper
2 klyper havsalt
Slik gjør du
Tilsett varm kyllingkraft i en ildfast bolle og pisk inn maisenna til den er godt oppløst. Tilsett deretter alle de øvrige ingrediensene og pisk godt.
Sausen er nå klar til bruk ved å tilsette den i woken mot slutten av steketiden, kok opp og la den glasere kjøtt og grønnsaker. Dette tar bare et par minutter.
2 kommentarer
Supert..denne må jeg prøve.. men jeg tar alltid i maizena til slutt 😉
Tom . . Prøv denne: (Charlie)
suveren til shop suey eller annen mild stir fry