En nydelig kyllingwok dette. Klargjør alle ingrediensene før du varmer woken, og du er bare noen få minutter unna en smaksrik wokmiddag med kylling og grønnsaker. Her har jeg også lagd en egen woksaus til. Denne retten serveres med ris. Oppskrift på woksausen finner du her

Du trenger

(til 6 personer)

600 gram kyllingfilet eller strimlet kylling

1 broccoli

1 rødløk

1 gulrot

1 squash

1 rød paprika

2 vårløk (til servering)

1 ss sesamfrø (til servering)

Frisk koriander (kan sløyfes)

Nøytral olje til steking

Slik gjør du

Kutt opp kyllingfilet i strimler om du ikke bruker ferdig strimlet

Rens og del brokkolien i små buketter, og skrell og skjær stilken i skiver. Rens og del paprikaen i jevne biter, skjær rødløken i smale båter og squashen i pene staver. Strimle opp gulrot i tynne strimler.

Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen raskt over høy varme, stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.

Varm woken på nytt, tilsett litt olje, paprika og løk. Stek raskt under omrøring i ca. 30 sekunder, tilsett brokkoli, gulrot og squash og stek videre til grønnsakene er knapt møre men fortsatt sprø.

Hell kyllingen tilbake i pannen og tilsett sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.

Strø over oppkuttet vårløk, sesamfrø og koriander før servering

6 kommentarer

6 thoughts on “Kyllingwok med grønnsaker

  1. Hei! Takk for kjempegode oppskrifter! Bruker de både til hverdag og vennekvelder. Hvilken saus bruker du på denne woken?

  2. Hei. Hvor får man kjøpt lys soyasaus. Har lett forskjellige steder. Kunne du lagt ut et bilde av den du bruker og hvor den er kjøpt. Er det noe annet jeg kan bruke isteden for?

    1. Hei😊Er Blue dragon som har lys. Får de også på de utenlandske matbutikkene. Bruk bare vanlig kikkoman istedenfor. Merker ikke forskjell😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *