Reklame | Egen nettbutikk
En nydelig suppe det her. Er det ekstra surt og kaldt ute. Da passer det også med litt ekstra chili i suppen, men det bestemmer du selvfølgelig selv. Topp suppen med litt rømme/Cream fraîche og friske urter som for eksempel persille.
Du trenger
(til 4 personer)
400 gram kjøttdeig av storfe
1 løk
2 søtpotet, medium str. eller 1 stor
2 gulrot
1 paprika
2 fedd hvitløk
1 ts paprikakrydder
0.5 stk chili eller mer etter ønske
8 dl oksekraft
Olje til steking
Salt og pepper etter ønske
1 ss tomatpuré
Friske urter
Rømme eller Cream fraîche
Slik gjør du
Skrell og kutt potet, gulrot, hvitløk og løk i mindre biter. Finhakk også chili. (Jeg kutter gulrot og potet i små biter så de koker fortere)
Brun kjøttdeigen i en stekepanne eller gryte. Jeg bruker stekepanne. Får en finere stekeskorpe da.
Ha litt olje i en gryte. Fres løk, gulrot, potet, chili, hvitløk og paprika sammen 2-3 minutter. Bland inn tomatpuré og paprikapulver, la det få frese sammen ett minutt til.
Ha den stekte kjøttdeigen i gryta. Fyll på med kraft. La suppen småkoke i ca. 15 minutter til poteten er mør.
Smak til med salt og pepper
Dryss over litt friske urter før servering
Server med rømme/cream fraîche og kanskje noe godt brød
Vi selger både Fond og kraft i nettbutikken vår. Selger også masse chiliprodukter. Og du kan få bestilt min kokebok der også. Gå inn på http://www.tomsmatprat.no
Nam, nam Så supergodt ut
Ønsker deg en superfin torsdags ettermiddag
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
super god oppskrift har lagret den så skal prøves etterhvert