Kjøttkaker i brunsaus med kålstuing

Categories FirstPrice produkter, Middag, Oppskrifter, Storfe

Kjøttkaker i brunsaus er søndagsmiddag nummer 1 for mange. Noen liker kålstuing til, og noen liker ertestuing. Jeg elsker kålstuing. Og det har jeg lagd her i dag.

Du trenger

Kjøttkaker

(denne oppskriften gir 16-18 kjøttkaker. Jeg fryser ned de jeg ikke bruker)

800 gram kjøttdeig

1.5 ts salt

0.5 ts pepper

0.5 ts muskat

0.5 ts ingefær

4 ss potetmel

3 dl kraft. Jeg blander ut en terning storfebuljong i vann.

1 finhakket løk

Slik gjør du

Ha alle ingredienser i bollen til kjøkkenmaskinen, utenom løk og kraft.

Kjøres foodprocessoren imens du sper i kraften, ca 20 sekunder.

Tilsett løken og kjør noen sekunder til.

Smelt smør i en stekepanne. Form kaker av deigen med en skje og hånda.

Stek kjøttkakene på middels varme på alle sider.

De jeg skal servere, legger jeg over i brunsausen. Så får de trekke ferdig der


Brunsaus

3 ss smør

3 ss hvetemel

7 dl oksekraft

salt

pepper

0.5 stk løk

Slik gjør du

Smelt og brun smør i en stekepanne eller gryte. Rør inn hvetemel og la bruningen stå på middels varme. Lag en så mørk jevning som du ønsker.

Bruker du stekepanne, har du jevningen over i en kasserolle. Spe med kraft imens du rører

La sausen koke i noen minutter, slik at du får ut melsmaken.

Tilsett oppkuttet løk og smak til med salt og pepper

Legg kjøttkaker over i sausen

Kålstuing

(Oppskrift til 4 personer. Jeg har kun lagd til 2 personer på bildene)

ca. 700 g hodekål eller spisskål

1 l vann

2 ts salt

4 ss margarin

4 ss hvetemel eller glutenfritt mel

4,5 dl kraft fra koking

2 dl melk

1 ts malt muskat (jeg bruker godt med muskat i, men bruk mindre om du ønsker)

0,25 ts pepper

0,5 ts salt

Slik gjør du

Del opp kålen i mindre biter, og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.

Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk saus.

La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat

Tilsett den kokte kålen og la det hele bli gjennomvarmt

Da er det bare å servere middagen med kokte poteter og tyttebærsyltetøy til.

3 kommentarer

3 thoughts on “Kjøttkaker i brunsaus med kålstuing

  1. Lager ganske lik selv 😊 og tar med litt brunost, soyasaus og sukkerkulør i sausen 👍 såå godt..

    1. Jeg syns ikke det er det samme. Da mangler det noe😂Lagde i fjor før jul, lagde nye med melk til julaften😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *