Nå er jeg ferdig med å lage litt Konfitert hvitløk, så da burde det holde et par uker.
Disse hvitløkene er ekstremt gode og passer i eller til mange retter og sauser. Du kan også eventuelt legge litt kryddersmak i glassene. Timian, gressløk, vårløk, laurbærblad etc.
Konfiterte hvitløk er hvitløk som har kokt forsiktig i olje og oppbevares i glass. Hvitløken blir gylden og gir en fantastisk smak av mild hvitløk. Oljen blir selvfølgelig også veldig god. Bruk oljen og hvitløkene i matretter, dressinger og sauser. Disse gyldne hvitløkene smaker så utrolig godt!
Del hvitløken opp i båter. Skjær av tupp på hvert fedd og fjern skallet.
Legg hvitløksfeddene i en liten kjele og hell over oljen. Jeg har brukt en olje fra GAEA
Skru varmen på medium varme og vent til det begynner å boble forsiktig rundt hvitløksfeddene. Skru ned varmen så det kun kommer små bobler. De skal ikke friteres, men trekke i oljen.
La stå i 1 1/2 time til hvitløksfeddene er blitt gyldne og myke.
La kjøle seg ned til romtemperatur i kjelen.
Hell over på et lufttett rent glass. Oppbevares i kjøleskap. Nå har du laget herlige konfiterte hvitløksfedd og i tillegg har du en herlig hvitløksolje. Bruk dem i alle retter du liker hvitløk. Disse er farlige gode som snacks også. Hvitløken holder 2-3 uker i kjøleskap.
Du kan også gi bort i gave til noen du er glad i