Maissuppe, eller corn chowder, er en deilig og kremet suppe som passer like godt på en kald vinterdag som en varm sommerdag. Jeg serverer denne suppen med maisbrød. Vil du ha denne suppen vegetar, bruker du grønnsaksbuljong. Sommer og høst kan du selvfølgelig bruke fersk mais til denne suppen.
Oppskrift på det finner du HER
Ingredienser
(til 4 personer)
1 stk. løk
1 stk. gulrot
1 fedd hvitløk
2 stk. stor potet
Ca. 600 g hermetiske maiskorn. Det er 3 småbokser.
2 ss smaksnøytral olje
8 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
2 dl matfløte
4 ss frisk persille
Salt
Pepper
Slik gjør du
Tips
Topp med litt frisk persille og maiskorn ved servering. Og gjerne da litt maisbrød som tilbehør.
2 kommentarer
Har aldri laget maissuppe. Må prøve for jeg fikk vann i munnen.
Jeg bruker endel maipure
Er nesten samme smaken på suppen🌽