Kremet maissuppe

Categories Middag, Oppskrifter, Supper, Vegetar

Maissuppe, eller corn chowder, er en deilig og kremet suppe som passer like godt på en kald vinterdag som en varm sommerdag. Jeg serverer denne suppen med maisbrød. Vil du ha denne suppen vegetar, bruker du grønnsaksbuljong. Sommer og høst kan du selvfølgelig bruke fersk mais til denne suppen.

Oppskrift på det finner du HER

Ingredienser

(til 4 personer)

1 stk. løk

1 stk. gulrot

1 fedd hvitløk

2 stk. stor potet

Ca. 600 g hermetiske maiskorn. Det er 3 småbokser.

2 ss smaksnøytral olje

8 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)

2 dl matfløte

4 ss frisk persille

Salt

Pepper

Slik gjør du

Tips

Topp med litt frisk persille og maiskorn ved servering. Og gjerne da litt maisbrød som tilbehør.

2 kommentarer

2 thoughts on “Kremet maissuppe

  1. Har aldri laget maissuppe. Må prøve for jeg fikk vann i munnen.
    Jeg bruker endel maipure

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *