Cornbread – maisbrød

Categories Baking, Brød

Maisbrød er utrolig godt. Jeg bruker det som tilbehør til supper og gryter for eksempel. Men du kan selvfølgelig bruke de til det du ønsker.

Ingredienser

 

3.5 dl maismel
3.5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
4 ss sukker
3 stk egg
6 ss smeltet smør
4 dl melk


Slik gjør du

Ha maismel, hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle.

Skill eggene. Ha eggeplommer, smeltet smør og melk i melet og rør det sammen.

Stivpisk eggehvitene.

Vend forsiktig inn eggehvitene i røren.

Hell røren forsiktig over i en godt smurt brødform (liten langpanne)som rommer 1½ liter.

Sett formen på nederste rille i stekeovnen ved 200 grader i ca. 1 time.

Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *