Reklame | Bakeren og kokken
Pasta og rød fisk passer godt sammen i en kremet saus med spinat. Kan gjerne bruke erter om du ikke er glad i spinat. Og rød fisk er selvfølgelig også ørret om du foretrekker det. Jeg bruker fersk tagliatelle fra butikken til denne retten.
Du trenger
(til 4 personer)
600 gram laks
500 gram fersk tagliatelle (bruker du tørket er det 400 gram)
200 gram spinat
2-3 ss smør
3 dl fløte
0.5 dl av kokevannet til pastaen.
Skallet av 1 sitron til topping
Frisk persille eller bladpersille til topping
Salt
Pepper
Slik gjør du
Kutt først opp laksen i terninger ca. 3•3 cm
Stek laksen raskt i en panne med smør (på begge sider)ha på litt salt og pepper. Legg fisken til side
Kok pasta etter anvisning på pakken
I samme stekepannen som du stekte laksen, freser du spinaten ett minutt. Ha i fløte og litt av kokevannet til pastaen. La det koke inn i 3-4 minutter
Smak til sausen med litt salt og pepper
Vend inn pasta først. Så blander du forsiktig inn laksebitene. Spar noen til toppen også.
Dryss over persille og raspet sitronskall før servering. Sitronen gir en fantastisk smak til denne retten. Da er det bare å servere.
Jeg lagde en lik variant med glutenfri spagetti til jentungen. Og hun ble strålende fornøyd.
Vil du lage egen pasta, og trenger pastamaskin? Bakeren og kokken har et stort utvalg av pastamaskiner.
Se på denne HER
denne skal jeg huske på neste gang med fiskpasta til middag da jeg skal bruke ørret fra first price, denne frista meg veldig.
Ser fristende ut.
Jeg lager ofte en lignende rett med røket laks og erter samt fløte. Og fersk tagliolini. Nydelig.