Krydder og urter – og hva de passer til –

Categories Tips og triks, fakta og råd, Urter og krydder


Det er en kunst å krydre riktig, men det kan læres ved å smake seg frem. Her får du en enkel oversikt over hvilke smaker som passer til ulike råvarer.

 

Eggeretter
Basilikum, dill, estragon, gressløk, hvitløk, kajennepepper, karri, kjørvel, merian, muskat, paprika, persille.

Fisk
Allehånde, dill, estragon, fennikel, gressløk, gurkemeie, karri, karve, kjørvel, koriander, laurbærblad, merian, persille, sitronmelisse.

Fjærkre
Basilikum, estragon, fennikkel, gurkemeie, hvitløk, kajennepepper, karri, laurbærblad, merian, paprika, pepperrot, persille, salvie, sitronmelisse, timian.

Kalvekjøtt
Dill, estragon, hvitløk, karri, persille, rosmarin.

Lammekjøtt
Dill, gurkemeie, hvitløk, kajennepepper, karri, merian, mynte, paprika, rosmarin, timian.

Oksekjøtt
Allehånde, hvitløk, kajennepepper, karse, laubærblad, merian, muskat, paprika, pepperrot, rosmarin, salvie, timian.

Svinekjøtt
Basilikum, estragon, fennikkel, hvitløk, ingefær, kajennepepper, karri, karve, laurbærblad, persille, paprika, rosmarin.

Vilt
Einebær, laurbærblad, paprika, rosmarin, timian.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *