Empanadas er spansk og betyr ”pakket i deig”. Som regel er det kjøtt eller bønner i empanadas. I Spania og Latin-Amerika har man spist empanadas i mer enn 500 år. Har du butterdeig i fryseren er det bare å sette i gang.
P.S: Du kan også bruke taco rester, da får du Taco empanadas😉
SLIK GJØR DU
-
Ta butterdeigen ut av fryseren og tin den. Stek kjøttdeig og grønnsakene. Krydre med salt og pepper.
-
Sett ovnen på 200 grader.
-
Kjevl deig platene ut i ønsket tykkelse
-
Stikk deigen ut i rundinger, bruk et stort glass eller en liten skål.
-
Fordel kjøtt, salsa, grønsaker og ost på den ene halvdelen av butterdeigsrundingene.
-
Fold den andre halvdel deig over fyllet og trykk kantene sammen med en gaffel.
-
Pisk eggeplomme sammen i en bolle eller glass
-
Legg dine empanads på et stekebrett med bakepapir og pensel de med eggeplomme.
-
Bak i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter
Server gjerne med en god salat, salsa og rømme
kan jeg bruke paideig?
Skal være mulig det ja😀