Empanadas er spansk og betyr ”pakket i deig”. Som regel er det kjøtt eller bønner i empanadas. I Spania og Latin-Amerika har man spist empanadas i mer enn 500 år. Har du butterdeig i fryseren er det bare å sette i gang.

P.S: Du kan også bruke taco rester, da får du Taco empanadas😉

Du trenger:
– Kjøttdeig
– Butterdeig
– Mais
– Paprika
– Salsa saus
– Løk
– Revet ost
– Eggeplomme

SLIK GJØR DU

  1. Ta butterdeigen ut av fryseren og tin den. Stek kjøttdeig og grønnsakene. Krydre med salt og pepper.

  2. Sett ovnen på 200 grader.

  3. Kjevl deig platene ut i ønsket tykkelse

  4. Stikk deigen ut i rundinger, bruk et stort glass eller en liten skål.

  5. Fordel kjøtt, salsa, grønsaker og ost på den ene halvdelen av butterdeigsrundingene.

  6. Fold  den andre halvdel deig over fyllet og trykk kantene sammen med en gaffel.

  7. Pisk eggeplomme sammen i en bolle eller glass

  8. Legg dine empanads på et stekebrett med bakepapir og pensel de med eggeplomme.

  9. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter

    Server gjerne med en god salat, salsa og rømme

2 kommentarer

2 thoughts on “Empanadas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *