Kyllingsticks, stekt ris og paprikasaus
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Grillmat, Kylling, Middag, OppskrifterKiwi har disse sticksa i sommersesongen. Og finner de ofte i halvprisdisken. Er som regel kun da vi kjøper de. Enkel og raskt å tilberede. Med godt tilbehør, så blir det ikke så verst. Her har jeg stekt litt ris med grønnsaker i. Og lagd en enkel paprikasaus.
Du trenger
(til 4 personer)
3 pakker med kyllingsticks á 6 i pakken
Stekt ris
1 pose ris eller 2 porsjoner
0.5 olje
3 vårløk
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 gulrot
1 kyllingbuljongterning
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Paprikasaus
2 røde paprika
3 dl vann
1 kyllingbuljongterning
0.5 dl matfløte
2-3 ss ajvar etter smak
salt
pepper
ca. 2 ss maizena og 1 dl kaldt vann
Slik gjør jeg
Siden det var så mange sticks, hadde jeg de i en ildfastform. Stekte de 25 minutter på 200 grader. Kan steke i panna om du ønsker.
Stekt ris
Først har jeg kokt ris med kyllingbuljong i vannet. Hadde også litt gurkemeie for fargen sin skyld
Kutt opp alle grønnsaker
Varm opp olje i en stekepanne. Stek risen i ca. 5 minutter. Krydrer med salt og pepper.
Så har jeg i grønnsakene. Lar alt få surre sammen i 5 minutter til.
Saus
Ha vann og buljong i en kasserolle. Kutt opp paprika i mindre biter. La de koke til de er møre. (6-7 minutter)
Så kjører jeg sausen med en stavmikser. Og siler den over i en ny kasserolle.
Jevner med maizena og vann
Smaker til med ajvar, fløte og salt/pepper
det ser super godt ut Tom lagrer oppskriften, og venter på en anledning og lage denne supre retten😀😄👍🍷
Takk for oppskriften på paprikasaus. Den skal prøves. En restaurant nede i byen hadde en fantastisk paprikasaus som forsvant da nye eiere overtok. Kanskje din er like god? Hvis ikke skal jeg med utgangspunkt i oppskriften din eksperimentere meg frem til jeg finner den ultimate paprikasaus.
Paprikasaus er godt det😀Prøver og tilsette litt nytt hver gang. Denne gangen tok jeg uten sitronsaft og hvitløk. Så her er det bare å prøve seg fram😀
Denne er også god
https://tomsmatprat.blogg.no/paprikasaus-med-hvitlok-og-sitron.html
Takk! Da må jeg prøve begge.