Nydelige baguetter til frokost eller lunsj. Disse er skikkelig saftig og god. Fyll med pålegg du måtte ønske. Et lite salatblad skader heller ikke.
Ingredienser:
(4 lange eller 8 kortere baguetter)
6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete fin
3 dl sammalt rugmel grov
2 ts salt
2 raspa gulrøtter
1 pose gjær
5 dl melk (37 grader)
2 ss honning
Sesamfrø (valgfritt)
Slik gjør du:
Bland først alt det tørre. Tilsett raspa gulrot.
Varm opp melk til 37 grader, jeg har honning i melken på slutten. Bland den inn
Kjør det tørre i en kjøkkenmaskin imens du sper med melk. Elte deigen i 10-15 minutter. Lang elting gir luftigere resultat. Det kan hende du må ha i litt mer hvetemel. All gulrot er forskjellig størrelse og noen har mer vann i seg en andre.
Sett deigen til heving i 30 minutter under plastikk og kjøkkenhåndkle.
Kna deigen godt på kjøkkenbenken, form en pølse og del opp i like emner.
Rull baguetter og legg de på et stekefat med bakepapir
Etterhev i 20 minutter
Pensle med vann eller egg. Du kan strø på sesamfrø om du ønsker. Jeg lager også små snitt med en skarp kniv.
Stekes på 220 grader i 15-16 minutter. Over/under-varme. Og midt i ovnen
Avkjøles på rist
disse baguetter skal jeg prøve. Nå er den lagret i mappen og så fort jeg er hjemme fra påskeferien skal dem prøves, gleder meg allerede hvis jeg får dem til. 😀🐥🐥🐥🐇🐇🐇🐓🐓🐓
ja nå er påsken over og baguetter skal prøves👍 spent på om jeg lykkes og da det smaker 😀👍🏻takk igjen Tom
Det går nok bra, er gode de ja☺️
bruker omtrent samme oppskrift ,(uten gulrot) til polarbrød,kjempegode,
Hvilken type kjøkkenmaskin er det du bruker her?