Tørk brød som du har til overs og lag brødrasp. Det er smart å bruke brødrasp til panering. Løkringer er enkel og kjempegod snacks som du gjerne kan bake i ovnen. Løkringer er godt tilbehør til f.eks: hamburger, fisk eller annet kjøtt. Du kan også bare spise de som de er med en god dipp som salsasaus eller løkdipp. Jeg brukte både panko og griljemel her for å se hva som gav best resultat. Smakmessig var begge veldig god, utseendemessig er griljemel penere.
INGREDIENSER (4 personer)
- 2 løk
- 1,5 dl hvetemel
- 2 ts cayennepepper eller chili
- litt salt og pepper
- 1 egg
- 1 ss melk
- 2 dl panko brødkrum eller brødrasp du har laget selv
FREMGANGSMÅTE
Sett ovnen på 200 grader.
Skrell løken og skjær den opp i 1 cm tykke skiver. Del skivene fra hverandre slik at du får løse ringer.
Sett fram 3 skåler; én med mel blandet med krydder, én med sammenpisket egg og melk og én med brødrasp.
Løkringene paneres ved at de først dyppes i hvetemel, deretter i eggblandingen og til slutt i brødrasp.
Paner alle løkringene og legg dem utover på et bakepapir smurt med litt stekeolje. Legg bakepapiret på stekebrett.
Bak løkringene i oven i 10-15 minutter til de er gylne. Snu gjerne på dem en gang underveis. Da er det bare å severe
de skal jeg lage til mitt barnebarn som elsker løkringer ,tror de passer godt til hvalkjøtt som han også er glad og som bare « mormor» som lager 😅takk for nok en super fin oppskrift
min mann ble helt henrykt, så dette må jeg nok prøve meg på😀 tusen takk for oppskriften for ørtende gang 💙👍
takk for grei oppskrift, trudde dem måtte friterte så det har jeg ikke prøvd meg på selv, bare stekt kjøpt fra frysedisken , men no skal jeg prøve fra bunnen av ,tusen takk.
Hvordan kan jeg finne oppskrifter du har lagt ut tidligere
Det er et søkefelt øverst inne på bloggen😁👍
Kan jeg bytte hvetemel ut med glutenfritt mel?Dette skal prøves.Typen min digger løkringer.Jeg har aldri smakt med grunnet CØLIAKI.
Ja, det kan du gjøre😀
dette skal prøves til snacks til mannen I huset😀
Kan jeg lage de på forhånd og varme de litt i steikeovnen?Tenkte å lage de tirsdag og ta de med til kjæresten min torsdag kveld og servere de varme.Men vet ikke hvor lurt det er.
Du kan lage de på forhånd ja. Og bare varme de litt senere😊