Tørk brød som du har til overs og lag brødrasp. Det er smart å bruke brødrasp til panering. Løkringer er enkel og kjempegod snacks som du gjerne kan bake i ovnen. Løkringer er godt tilbehør til f.eks: hamburger, fisk eller annet kjøtt. Du kan også bare spise de som de er med en god dipp som salsasaus eller løkdipp. Jeg brukte både panko og griljemel her for å se hva som gav best resultat. Smakmessig var begge veldig god, utseendemessig er griljemel penere.

INGREDIENSER (4 personer)

  • 2 løk
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 ts cayennepepper eller chili
  • litt salt og pepper
  • 1 egg
  • 1 ss melk
  • 2 dl panko brødkrum eller brødrasp du har laget selv

FREMGANGSMÅTE

Sett ovnen på 200 grader.

Skrell løken og skjær den opp i 1 cm tykke skiver. Del skivene fra hverandre slik at du får løse ringer.

Sett fram 3 skåler; én med mel blandet med krydder, én med sammenpisket egg og melk og én med brødrasp.

Løkringene paneres ved at de først dyppes i hvetemel, deretter i eggblandingen og til slutt i brødrasp.

Paner alle løkringene og legg dem utover på et bakepapir smurt med litt stekeolje. Legg bakepapiret på stekebrett.

Bak løkringene i oven i 10-15 minutter til de er gylne. Snu gjerne på dem en gang underveis. Da er det bare å severe

 

10 kommentarer

10 thoughts on “Løkringer

  1. de skal jeg lage til mitt barnebarn som elsker løkringer ,tror de passer godt til hvalkjøtt som han også er glad og som bare « mormor» som lager 😅takk for nok en super fin oppskrift

  2. takk for grei oppskrift, trudde dem måtte friterte så det har jeg ikke prøvd meg på selv, bare stekt kjøpt fra frysedisken , men no skal jeg prøve fra bunnen av ,tusen takk.

  3. Kan jeg bytte hvetemel ut med glutenfritt mel?Dette skal prøves.Typen min digger løkringer.Jeg har aldri smakt med grunnet CØLIAKI.

  4. Kan jeg lage de på forhånd og varme de litt i steikeovnen?Tenkte å lage de tirsdag og ta de med til kjæresten min torsdag kveld og servere de varme.Men vet ikke hvor lurt det er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *