Enkel og god sjokoladeblanding som ungdommen er glad i. Derfor måtte jeg jo lage noen biter til kvelden. Du trenger kun to ingredienser til denne herlige og sprøe sjokoladen. Du kan også bruke andre frokostblandinger om du ønsker.
Du trenger:
200 gram Sjokolade (valgfri sjokolade, jeg bruker melkesjokolade her)
Cornflakes (mengde etter ønske)
Slik gjør du det:
Smelt sjokoladen i en bolle i micro. Ett minutt på full styrke. All sjokoladen er ikke smeltet, men det rører du inn til alt er smeltet og sjokoladen er blitt litt kjøligere.
Ta noen neve med cornflakes og krøst oppi sammen med sjokoladen. Til du får en passe tykk blanding. Du ser sånn cirka tykkelse jeg har på bildene. Men ta i så mye som du har lyst på.
Legg et bakepapir på ei fjøl eller tallerken. Ha sjokoladeblandingen på. Bruk en slikkepott og form en firkant. Ca. 1 cm tykk.
Strø gjerne litt knust cornflakes over sjokoladen. Mest for utseende sin skyld.
Sett sjokoladen kaldt i ca. 15 minutter. Nå skal den være halvveis tyknet. Del opp i ruter etter ønsket størrelse. Gjør du det nå før blandingen er helt stiv, blir det lettere å dele etterpå.
Sett blandingen tilbake kaldt. La stå til den er helt stiv. Ca. 20-30 minutter.
Del den på nytt i samme spor som du lagde tidligere.
Legg på fat og server.
Ååå dette minner om “sprettkake” som vi hadde i gamle dager, da var det sjokolade, litt delfiafett, melis og cornflakes som ble trykket ut til to ” kakebunner” på bakepapir, så hadde vi krem av fløte og banan i skiver innimellom. Rågodt 👍
Høres godt ut☺️