Hasselbackpoteter er litt annerledes enn vanlig bakte poteter. Du kan krydre med det du best liker best. Litt reven parmesan på toppen på slutten av steketiden gjør susen. Det samme gjør litt urter om du ønsker.
Du trenger:
- Poteter
- Salt
- Pepper
- Smør
- Olje (kan sløyfes)
- Urter (kan sløyfes)
FREMGANGSMÅTE
Skrell potetene (vist ønskelig) og skjær dem i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene mellom f.eks. skaftene på to tresleiver når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom. Jeg lager alltid med skallet på.
Ha potetene i en ildfast form. Ha over litt olje eller pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak. Gjerne litt urter om du ønsker.
Bak potetene i ovn på 220 °C i ca. 20 min. Men vurder størrelsen; jo større poteter – jo lenger steketid.
Ta ut formen og pensle på mer smør.
Stek videre i ca. 20 min. eller til potetene er møre og har fått en pen gyllen farge.
Dryss over finhakket kruspersille rett før servering. Litt reven parmesan om du ønsker det.
Takk for tips. Dette må prøves.Har en del urter i fryseren og kjekt å legge på for bedre smak. Ha en fin uke.
Takk for det og en fin uke ønskes deg også.