Middagspai med bacon, squash og ost

Categories Grønnsaker, Middag, Oppskrifter, Svin

For mange er pai den perfekte sommermaten, men jeg syns man kan spise pai året rundt. I denne paien er det både bacon, squash og revet ost. Server med en enkel salat, så blir dette en fantastisk middag.

Du trenger til 1 pai:

Mørdeig

125 g smør

250 g hvetemel

1 dl vann

Fyll

150 g bacon

0.5 stk squash

150 g gulost, revet Jarlsberg, mozzarella el. cheddar

100 g Norzola, Castello Blå eller Selbu Blå

1 boks crème fraîche

3 stk egg

0.5 ts pepper, kvernet

Slik gjør du:

Bland mel og smør sammen til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kna til deigen har samlet seg. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin om du ønsker.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet å hvile en halvtime til en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnen ved 180 grader i 15 minutter.
Del squash i tynne skiver. Bruk ostehøvel eller mandolin. Legg de på et bakeark, kjøkkenpapir eller lignende. Strø over litt salt, la ligge i 10-20 minutter. Tørk av vannet som pipler ut med kjøkkenpapir.
Stek bacon i små biter og ha det over i paibunnen sammen med revet ost.

Fordel blåmuggost  i små klatter her og der.

Visp sammen crème fraîche, egg og pepper.

Hell blandingen over i paibunnen.

Lag sirkler rundt i paien med squashskivene slik du ser jeg gjør på bildene.
Stek paien ved 180 grader i ca. 45 minutter. Paien skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den.
Pynt gjerne med halve småtomater og friske urter.
Da er det bare å servere folkens.
3 kommentarer

3 thoughts on “Middagspai med bacon, squash og ost

  1. Nydelige bilder, en oppskrift som alle skjønner, og er det noen som ikke tåler squash, så er det supert å bruke gulrøtter,evt søtpotet.
    Denne paien er billig, mettende og super til kveldsmaten når den er kald.
    Anbefales sterkt.

  2. Hei Tom,
    Lagde paien din i dag og den var veldig god, men ganske feit i smaken. Har du forsøkt å benytte lett varianten av creme fraich. Jeg bruker som regel matfløte med eggene når jeg ellers lager pai og det fungerer veldig godt, men vet ikke om det også vil gjelde for lett varianten av creme fraiche.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *