Nydelige kjeks med peanøttsmør og granola. Ypperlig turkjeks som gir deg ekstra energi på din vandring. Passer godt til ettermiddagskaffen også. Oppbevares mørkt og kaldt.
INGREDIENSER
4 dl Granola
1 dl havregryn (kjørt i kjøkkenmaskin)
4 ss sukker
1 ts kanel
0.25 ts salt
4 ss smør eller margarin, romtemperert
1 dl peanøttsmør
1 stk egg
3 ss melk
TOPPING
50 g valgfri sjokolade
Slik gjør du:
Først kjører jeg havregryn i en kjøkkenmaskin, slik blir det finere konsistens
Bland sammen det tørre i en bolle. I en annen bolle mikser du sammen det våte. Bland deretter det tørre i det våte. Tilpass konsistensen med ev. mer melk.
Bruk to spiseskjeer og form baller, 10-12 stk. Legg utover et stekebrett med bakepapir. Press ned, ca. ½ cm tykkelse.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter, eller til gylne. Jeg legger de over på rist for avkjøling.
Smelt litt sjokolade å ha over kjeksene når de har kjølt seg ned.