Her i huset kaster vi aldri rester. Rester kan bli til et fantastisk måltid om man bare bruker litt fantasi. I dag tok jeg et lite dykk i kjøleskapet for å finne litt rester. Og plutselig har man et nydelig måltid. Du kan lage den selv også. Bare kutt ut rotmosen om du ikke har liggende, og bruk ekstra kokt potet.

Jeg fant av rester som måtte brukes:

  • Litt torsk
  • kokt potet
  • rotmos
  • rødløk
  • vårløk
  • paprika
  • chili

Da har man jo et skikkelig utgangspunkt for en god middag.

Først trekker jeg torsken i godt saltet vann. Den må gjerne stå og bli litt kald før du tilsetter den etterpå.

Rotmos og poteter kryster jeg sammen i en bolle.

Så kutter jeg opp chili, løk, paprika og vårløk som jeg tilsetter i bollen. Blander det godt sammen

Så har jeg i ett egg, salt og pepper. Så fisken. Blander godt sammen.

Blandingen kan bli litt løs pga egget, da fyller jeg på litt griljermel. Det gjør det lettere å forme kakene.

Form sammen små kaker med hendene. Legg de på et fat

Ha et par egg i en bolle/dyp tallerken og griljermel i en annen

Vend kakene i egg, så griljermel. Legg de på et fat fram til du skal steke de.

Når jeg steker de, har jeg masse rapsolje i en stekepanne. Rundt 3mm dypt. Steker de ca. 2 min på hver side.

Som tilbehør har jeg hentet noen salatblader i hagen og en gulrot. River salaten i smått og rasper gulrot som jeg blander med salaten. Ellers har jeg bare remulade.

Da er det bare å servere. Dryss gjerne over litt gressløk også.

5 kommentarer

5 thoughts on “Panerte torskekaker

  1. Jeg legger på meg ett par kilo hver gang jeg leser bloggen din. Du har en sånn herlig og fin tilnærming til maten og råvarene du presenterer. Sånn typ «jeg dukket bare inn i kjøleskapet og fant noe rester» så tryller du jammen frem di lekreste rettet så den tynnslitte kokkenerven min «tynnslitt etter for mange fadeser) går i spinn. Jeg selv er veldig opptatt av å ikke kaste mat, bruke opp restene i kjøleskapet, men det blir aldri like lekkert som du presenterer her på bloggen din. Jeg bare digger det. Jeg mener selv jeg er en såkalt «matredder» og kikker alltid etter «datovarer»i butikken. Du lan tro vi har hatt mange virkelig gode måltider av råvarer som har gått ut på dato. Det er like bra som om det skulle være nye råvarer. Jeg slår gjerne et for datovarene😋😋👍👍

  2. Leter etter oppskriften på kyllinggryte med øl,er det mulig at du kan sende den?
    På forhånd takk.
    Mvh Torill

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *